Zeytinyağlı Taze Barbunya (Acılı)

Author: LUGAS // Category: , , , , , , , ,

Birikmiş Fotoğraflar,Tarifler gözümü yoruyor..Bugün Sizlere 2 Tarif vereceğim ..Biri Bsküvili Pasta Biride Barbunya İdi..

Ne Zor şey bu blogculuk..Çek Çek..Koy Koy Bitmiyorr :) Bitemiyoorr..

Zeytinyağlı barbunyayı genelde şekerle yaparlar..Ben mümkün oldugunca acılı hatta çok tatlı olmasın diye az havuçlu yaparım..

Geçtiğimiz yaz Kayınvalidemin bana pazardan aldığı barbunyalar difrizimde duruyordu..Artık difrizi yavaş yavaş boşaltmamın zamanı gelmişti :)

Geçen hafta Eşimin hemde benim ortak arkadaşlarımız geldi..Öylesine bir akşam yemeği idi çünkü geç haber vermişlerdi..Pratik olsun diye Mantar Çorbası,Köfte Tava,Mısırlı Pilav ve Zeytinyağlı Barbunya vardı menümde..Birde Tatlı Olarak Dondurmalı Pasta :)))

Şimdi Geçelim Barbunya Tarifimize;

Malzemeler;

2 Kg.Kabuklu Halde Taze Barbunya (Ayıklanmış 1.5 kg vardır)
1 Yemek kaşığı dolusu Yonca Domates Salçası
1 adet Küçük Acı Biber Turşusu
1 adet Havuç
1 Adet Soğan
Tuz
1/2 çay bardağı Yonca Ayçiçek Yağı
Üzerine Gezdirmek için Hakiki Zeytinyağı

Hazırlanışı;

Barbunyalarımız ayıklanır ve bir taşım ocakta suyla kaynatılır.Suyu süzülür.
Soğanımız minik minik doğranır ve ayçiçek yağında kavrulur.Ardından salçamız ve minicik doğranmış ilave edilir (yemeğe acılık verecektir )
Ardından minik minik küp küpü doğranmış havuçlar ve süzdüğümüz barbunyalar ilave edilir.Üzerini 3-4 cm geçecek kadar kaynamış su ilave edilerek yemeğimiz pişirilir.Ocağı kapattıktan sonra üzerine Hakiki Zeytinyağı gezdirilir.Sıcak veya soğuk olarak üzeri maydanoz ile süslenerek servis edilir.Afiyet Olsun..

Akşam Menümden;

Mantar ÇorbasıCarte D'or Karemelli Kaymaklı Nefis Dondurmalı Pasta

0 Responses to "Zeytinyağlı Taze Barbunya (Acılı)"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...