SÜTLÜ HURMA TATLISI
Author: LUGAS // Category: blog, hamurisleri, s, tarif, tarifal, tarifal.blogspot, tatlı, tatlı tarifi, Tatlılar, tatli, tatli tarifiMALZEMELER:
1 çay bardağı tereyağı(eritilmiş soğumuş)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 paket kabartama tozu
1 paket vanilya(isteğe bağlı ben çok seviyorum)
Aldığı kadar un
İÇİNE:
1 kase ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı toz şeker
ŞERBETİ İÇİN :
2su bardağı şeker
2 su bardağı su
2-3 damla limonsuyu
üzerine serpmek için hindistan cevizi rendesi
YAPILIŞI:
İlk olarak şerbetini ocağımıza koyuyoruz 5 dakika kadar kaynatıp limon suyunu ilave edip 2-3 dakika daha kaynatıp soğuması için kenara alıyoruz.Tüm hamur malzemesiyle yumuşak bir hamur elde edelim .Dilediğimiz büyüklükte parçalar koparıp elimizde açalım iç karışımından koyup kapatalım hurma şekli vermeye çalışalım.Kapattığımız kısım alta gelecek şekilde tepsiye dizelim ve 170 derecede pişirelim
Fırından çıkarıp henüz sıcak iken soğuk şerbeti gezdirelim ve ara ara ters yüz ederek şerbetini iyice çektirelim.Üzerlerine hindistan cevizini bolca serperek servis yapalım
0 Responses to "SÜTLÜ HURMA TATLISI"
Yorum Gönder