Author: LUGAS // Category: aşçı, hazır yemek, kek, kolay yemek, p, Peykek, şef, tarif, tatlı, tatli, yemekler
Peykek
Alt Kısım için Malzemeler
50 gr margarin ya da tereyağı
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yumurta
Yeteri kadar un
İç Malzemesi
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağının üçte ikisi kadar sıvı yağ
750 gr lor peyniri (tuzsuz)
2 yumurta
1 paket vanilyalı puding
Peykek Tarifi
Önce kekin alt kısmını yapmakla başlayalım. Bütün alt kısım malzemelerini bir kapta karıştırıp yoğurarak ele yapışmayacak şekilde bir hamur oluşturun. Kelepçeli pasta kalıbını yağlayıp unlayın ve hamuru tabanına yayın.
Şimdi iç malzemesine geçelim. Bir kapta yumurta ve şekeri çırptıktan sonra içine diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın. Bu karışımı da kalıba döktükten sonra kalıbı 150 derecedeki fırına koyun ve bir buçuk saat kadar pişirin. Üzerinin iyice pişmesi için son 10 – 15 dakikada fırın ısısını 160 dereceye çıkarın. Piştikten sonra iyice soğuyana kadar beklemelisiniz. Afiyet olsun.
0 Responses to " "
Yorum Gönder