Çilekli Tart

Author: LUGAS // Category:




Çilekli Tart

Hamur Malzemesi :

- 200 gr un

- 150 gr margarin

- 1 limonun kabuğu

- 75 gr pudra şekeri

- 1 adet yumurta sarısı

Üst Malzemesi :

- 350 gr çilek

- 1 su bardağı süt

- 1 paket krem şanti


Hazırlanışı:

Unu eleyip bir kaba koyun. Ortasını havuz gibi açın. Ufak ufak doğradığınız margarin, yumurta sarısı, limon kabuğu ve pudra şekerini ilave edin. Hamuru çabuk çabuk yoğurun sonra plastik bir folyoyla kaplayıp, buzdolabında en az bir saat kadar dinlendirin. Dolaptan çıkarttıktan sonra, tart hamurunu 22-24 cm çapındaki bir kalıbına döşeyin. Birkaç yerlerinden çatalla delin. Orta hararetteki fırında hamur pembeleşinceye kadar 35-40 dakika pişirin. Çıkarıp, soğutun. Bu sırada krem şantiyi sütle çırpıp, tartın üzerine sürün. Son olarak çilekleri yıkayıp, düzgün bir şekilde dizin.

0 Responses to "Çilekli Tart"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...