Deniz Börülcesi

Author: LUGAS // Category:


Deniz Börülcesi

Malzemeler:
  • 1 demet deniz börülcesi
  • Limon
  • Zeytinyağı
  • 1-2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
Yapılışı:

  • Deniz börülcelerini bol suda birkaç kez yıkayın, kök kısımlarındaki toprak iyice temizlensin.
  • Kaynar suda haşlayın (deniz börülcesinde tuz olduğu için suya tuz eklemeyin)
  • Haşlanan börülceleri sudan alın soğuk sudan geçirin (ısınmayı durdurup daha diri kalması için)
  • Haşlanan börülceleri dip kısmından uca doğru sıyırarak ayıklayın.
  • Ezilmiş sarımsak, limon suyu ve zeytinyağıyla salata sosunuzu hazırlayın.
  • Tabağa aldığınız deniz börülcelerinin üzerine hazırladığınız sosu gezdirip karıştırın, salatamız hazır :)

Öneriler:

  • Deniz börülcesi tuzlu toprakta yetiştiği için tuz ihtiva ediyor, o yüzden haşlama suyuna da sosuna da tuz eklememenizi öneririm.
  • Börülceyi ayıklarken içinde yer alan kılçığımsı kısımdan ayrılması lazım, yeterince haşladıysanız bu işlem çok kolay olur, zorlanıyorsanız biraz daha haşlanması lazım demektir.
  • Ben sarımsağı neredeyse her yemek ve salataya ekliyorum, bu salataya da yakışıyor, ama damak tadınıza göre sosunuzu sarımsaksız da hazırlayabilirsiniz.
  • Sosu önceden döküp bekletmek isterseniz limonu eklemeyi son ana bırakın renginin sararmasına sebep oluyor.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyerek de deneyebilirsiniz.

0 Responses to "Deniz Börülcesi"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...