Deniz Börülcesi
Malzemeler:
- 1 demet deniz börülcesi
- Limon
- Zeytinyağı
- 1-2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
- Deniz börülcelerini bol suda birkaç kez yıkayın, kök kısımlarındaki toprak iyice temizlensin.
- Kaynar suda haşlayın (deniz börülcesinde tuz olduğu için suya tuz eklemeyin)
- Haşlanan börülceleri sudan alın soğuk sudan geçirin (ısınmayı durdurup daha diri kalması için)
- Haşlanan börülceleri dip kısmından uca doğru sıyırarak ayıklayın.
- Ezilmiş sarımsak, limon suyu ve zeytinyağıyla salata sosunuzu hazırlayın.
- Tabağa aldığınız deniz börülcelerinin üzerine hazırladığınız sosu gezdirip karıştırın, salatamız hazır :)
Öneriler:
- Deniz börülcesi tuzlu toprakta yetiştiği için tuz ihtiva ediyor, o yüzden haşlama suyuna da sosuna da tuz eklememenizi öneririm.
- Börülceyi ayıklarken içinde yer alan kılçığımsı kısımdan ayrılması lazım, yeterince haşladıysanız bu işlem çok kolay olur, zorlanıyorsanız biraz daha haşlanması lazım demektir.
- Ben sarımsağı neredeyse her yemek ve salataya ekliyorum, bu salataya da yakışıyor, ama damak tadınıza göre sosunuzu sarımsaksız da hazırlayabilirsiniz.
- Sosu önceden döküp bekletmek isterseniz limonu eklemeyi son ana bırakın renginin sararmasına sebep oluyor.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyerek de deneyebilirsiniz.
0 Responses to "Deniz Börülcesi"
Yorum Gönder