Fırın Poşetinde Tavuk ve Türlü-Brüksel Lahanası Çorbası-Karnıbaharlı ve Brokolili Makarna-Pirinç Köftesi-Çikolatalı Nişastalı Muhallebi
Author: LUGAS // Category: ÇORBALAR, Etli Yemekler-Köfteler, Makarnalar, sütlü tatlılar, Tavuk Yemekleri, Zeytinyağlılar - Sebze YemekleriFırın Poşetinde Tavuk ve Türlü
1 Büyük boy tavuk
Sosu için:
2 Yemek kaşığı yoğurt
2 Yemek kaşığı salça
2 Yemek kaşığı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 Küçük soğan (rendelenmiş)
2 Diş sarımsak (rendelenmiş)
1 Tatlı kaşığı tuz
Birer çay kaşığı:
Kekik, kişniş, kimyon, karabiber
Pul biber, kırmızı toz biber
Yapılışı: Sos malzemelerini karıştırın. Tavuğu sosa bulayın. Buzdolabında 2-3 saat bekletin. Fırın torbasını unlayıp içine tavuğu koyun. Tabakta kalan sosu da torbaya doldurun. Fırın poşetinin ağzını bağlayıp tepsiye koyun. Poşetin birkaç yerinden hafifçe delin. Tavuğu fırında pişirin.
Fırın Poşetinde Türlü
Patates, soğan, mantar, kabak, taze fasulye
Maydanoz, sıvı yağ, un, tuz, karabiber
Pul biber, kırmızı toz biber
Yapılışı: Sebzeleri temizleyip iri doğrayın. Sebzeleri, biraz unu, sıvı yağını, tuzu, baharatları karıştırın. Unlanmış fırın poşetine sebzeleri doldurun. Ağzını bağlayıp tepsiye alın. Poşetin birkaç yerinden hafifçe delip fırında pişirin.
Brüksel Lahanası Çorbası
1 Büyük kâse ince kesilmiş Brüksel lahanası
2 Büyük boy patates
Yarım büyük boy soğan
3 Yemek kaşığı pirinç
1 Yemek kaşığı margarin, sıvı yağ
1 Su bardağı yoğurt
1 Yumurta
1 Yemek kaşığı dolusu un
Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı: Margarini biraz sıvı yağla birlikte eritin. İnce kesilmiş soğanı margarine ekleyip soteleyin. Küçük küp kesilmiş patateslerle Brüksel lahanasını da ilave edip, lahana sönene değin soteleyin. Pirinci, tuzu ve yeterince suyu koyup malzemeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bir kapta yumurtayı, yoğurdu, unu çırpın. İçine çorbadan biraz koyun ve karıştırın. Ilık hale gelen yoğurtlu karışımı çorbaya katıp karıştırın. Karabiber ekleyin. Çorbayı 1–2 taşım kaynatın ve ocaktan alın. Sıvı yağda pul biberi yakın. Çorbayı servis yapacağınız zaman üzerine biberli yağdan dökün.
Karnıbahar ve Brokolili Makarna
1 Paket (250gr.) papardelle makarna
1 Büyük çiçek brokoli
1 Büyük çiçek karnıbahar
1 Soğan
Sıvı yağ, tuz, karabiber
Sosu için:
1 Su bardağı makarnanın haşlama suyu
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı yoğurt
1 Yumurta
1 Yemek kaşığı dolusu un
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Karabiber, tuz, pul biber
Üstü için:
2 Yumurta
Yapılışı: Piyazlık kesilmiş soğanı sıvı yağında soteleyin. İnce kesilmiş karnıbahar ve brokoliyi de ekleyip soteleyin. Tuz, karabiber ilave edip ocaktan alın. Sos malzemelerini çırpıp, içine haşlanmış makarnayı ve sebze soteyi karıştırın. Makarnayı yağlanmış fırın kabına dökün. Üzerine çırpılmış yumurtaları sürüp fırında pişirin.
Pirinç Köftesi
1 Su bardağı pirinç
1 Çay bardağı ufalanmış beyaz peynir
1 Kahve fincanı maden suyu
2 Yumurta
4 Yemek kaşığı dolusu un
Maydanoz, sıvı yağ
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
Yapılışı: Pirinci haşlayın. Pirinç ılınınca içine sıvı yağ hariç bütün malzemeleri karıştırın. Kızgın yağa birer yemek kaşığı dolusu pirinçli karışımdan döküp köfteleri arkalı önlü kızartın.
Çikolatalı Nişastalı Muhallebi
5 Su bardağı su
4 Yemek kaşığı nişasta
1 Su bardağı şeker
1 Yemek kaşığı kakao
Hindistan cevizi rendesi
Yapılışı: Hindistan cevizi hariç bütün malzemelerini karıştırın ve muhallebiyi pişirin. Nişastalı muhallebiyi önce oda ısısında sonra buzdolabında soğutun. Üzerine bol hindistan cevizi rendesi serpip servis yapın.
0 Responses to "Fırın Poşetinde Tavuk ve Türlü-Brüksel Lahanası Çorbası-Karnıbaharlı ve Brokolili Makarna-Pirinç Köftesi-Çikolatalı Nişastalı Muhallebi"
Yorum Gönder