Mantar sote (Tavuklu )

Author: LUGAS // Category: , , , , , , , , , ,
Bu kadar leziz bir tat olabilir mi bilmiyorum.Daha öncede birçok yazımda bahsettim .Kızım aysu tam bir mantar tutkunu..
Hem tavuk hemde mantar sever olunca bu nefis lezzeti yapmamak olmaz değil mi ?.
Mantar Sote (Tavuklu)
Malzemeler :
  • 500 gr mantar
  • 3 yemek kaşığı YONCA sıvıyağ
  • 2 adet sivri biber
  • 300 gr kuşbaşı tavuk (ŞEKER PİLİÇ)
  • 2 adet domates veya 3 yemek kaşığı YONCA domates rendesi 
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı YONCA  salça
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı:
Kuru soğan ve biberleri ince ince doğrayıp sıvı yağ da kavurun.domates rendesini ve salçayı ilave edin.güzelce kavurun.
Kuşbaşı tavukları yıkayıp tencereye ilave edin..suyunu salıp çekene dek kavurun.
Mantarları temizleyip iri iri kıyın.Mantarları da ilave edip 5 su bardağı kadar sıcak su ekleyip 10 dk kadar harlı ateşte pişirin..Daha sonra kısık ateşe alarak pişmeye bırakın.Tavuklar pişince tuz ve karabiber ilavesini yapıp 10 dk daha pişirin.Eğer tuzu önce koyar iseniz tavuklarınız geç pişecektir.
Afiyet olsun 

0 Responses to "Mantar sote (Tavuklu )"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...