Biliyorum yine uzun bir ara oldu. Ama yine gecerli bir sebebim var. Kolumdaki sinirler yipranmis artik, cok yazmaktan, cok pc kullanmaktan. Bir sure kolumu dinlendirmek zorundayim. Bu yuzden simdi cok yazamayacagim ama iyiyim cok sukur. Turkce haftasi icin yaptigim bu sirin kirpicikler sevgili Esra'cigimin tarifi. Sagolsun pek guzel icatlari var :) Ogrenciler cok begenmis bu kurabiyeleri, bende cok mutlu oldum tabiiki. Sadece goruntu olarak degil, tad olarakta guzeller. Iste tarifi...
4.5 cay bardagi un (cay bardagi biraz buyuk olacak)
135 gr. oda sicakliginda yumusamis margarin
5 tepeleme corba kasigi pudra sekeri
1 yumurta aki
2 cay kasigi sekerli vanilin
Boncuk sekerler (gozler icin)
YAPILISI
Butun malzemeyi iyice yoguralim ve yogurdugumuz hamuru 4-5 parcaya ayirip, buzdolabinda 1 saat dinlendirelim. Hamur dinlendikten sonra her bir parcayi tek tek cikartip, sekillendirelim. Cunku hamurun seklini kaybetmemesi icin soguk olmasi gerekiyor.Firini 175 derecede isitmaya baslayalim. Dolaptan cikarttigimiz bir parca hamurdan, ceviz buyuklugunda bir parca kopartalim ve ucu sivri olacak sekilde yuvarlayalim. Kurabiyelerin sekillerinin dar olmasina ozen gosterelim, cunku piserken yayiliyorlar. Ucu sivri temiz bir dikis makasi ile kirpinin agzini yapmak icin hamurun sivri kismini yatay olarak keselim. Boncuk sekerleri kullanarak gozleri yerlestirelim ve gozlerinin arkasindan baslayarak, kirpinin dikenlerini olusturmak icin, makasimizla yanyana keselim. Kurabiyenin butun ust kismina boylece sekil vermis olacagiz. Hazirladigimiz kurabiyeleri, yagli kagit serilmis firin tepsisine aralikli olarak yerlestirelim ve onceden 175 derecede isittigimiz firinda, uzerleri hafif renk degistirinceye kadar pisirelim. Pisen kurabiyeleri firindan cikartip, soguduktan sonra servis yapalim.
AFIYET OLSUN
0 Responses to "Kirpi Kurabiye"
Yorum Gönder