ARNAVUT GULASH'I
Author: LUGAS // Category:Dun aksam, arkadaslarla yemege gittik, 'Arnavutluk'ta yasayipta, Arnavutlugun Gulash'ini yemedik demiyelim' dedik.Saglikli beslenme adina salata ve et vardi menumde. Hayatimda ilk kez tadina bakacagim Arnavutluk Gulas'ini (GULASH) sabirsizlikla bekliyordum ki, kocaman bir tabak geldi :))) 4 kisi bitiremedik. Ama tek kelimeyle mukemmeldi. Fotograf cekmeden olmazdi ama fotograf makinami unutmustum. Cep telefonumla cektim fotolari, restoran biraz los oldugundan, fotograflarda los cikti ama yinede goruntu guzel. Iste bayila bayila yedigimiz Arnavutluk Gulash'i...
MALZEMELER
500 gr. Sut Dana Kusbasi Et ( But ve Kaburga Eti)
2 Orta Boy Sogan
1 Dis Sarmisak
3 Yesil Biber
Karabiber
Kirmizibiber
1 Yemek Kasigi Sirke
1 Tatli Kasigi Kimyon
1-2 Defne Yapragi
1 Su Bardagi Kusbasi Dogranmis Kasar Peyniri
Tereyagi
YAPILISI
Etleri teflon tavada surekli karistirarak kizartin. Ortadan ikiye bolunup, ince ince dogranmis sogan, sarmisak, kucuk kucuk dogranmis yesil biber, tuz ve baharatlari etlere ilave edip kisik ateste, tavanin ustunu kapatip, 1 saat pisirin. Pisen gulas biraz iliyinca, kup kup dogranmis kasar peynirini ilave edip, servis tabagina alin.
AFIYET OLSUN
***Gulash' in bir ozelligide sut dana etinden yapilmasi, o nedenle, Gulash yaparken, sut dana etinin, but ve kaburgasini tercih edin.
0 Responses to "ARNAVUT GULASH'I"
Yorum Gönder