POĞAÇA
Author: LUGAS // Category:MALZEMELER
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 subardağından 1 parmak eksik erimiş tereyağı
- 1 yumurta
- aldığı kadar un
- tuz
- 1 paket kabartma tozu
İÇ MALZEMESİ:
- maydonoz
- lor veya beyaz peynir
- karabiber
ÜZERİNE:
- 1 yumurta sarısı
- susam ,çörekotu
YAPILIŞI
Bütün malzemeleri karıştırın .
Unu dikkatlice dökün ,yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Elinize yapışmadığı an un dökmeği bırakın.
Yarım saat buzdolabında dinlendirim.
Küçük bezeler koparıp,tezgahın üzerinde üzerlerine biraz bastırarak açın.Çok ince açmayın.
Hazırladığınız iç malzemeden açtığınız hamurun ortasına yeteri kadar koyun,kapatın.
Üzerine çırpılmış yumurta sarısından sürün,susam veya çörekotu serpin.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN.
0 Responses to "POĞAÇA"
Yorum Gönder