Bugun tahminlerim dogru cikti ve cidden sinav olduk, yani quiz, gerci 100 soruluk quiz olur mu? Olurmus, bu yil ogrendim bunu :) Neyse fena degildi, ama cok iyi de denilemez, neyse oldu bitti. Gecen postumda canimi sikan bir konu oldugunu demistim ya, okulda. Iste o konu halloldu :) Bunuda solemek istedim, eh tabii bende cok sevindim, en azindan sinif arkadasim adina sevindim :) Neyse cok fazla detaya gerek yok, hayat guzel, okul guzul, hersey guzel insaallah :) Bir kez daha 'her ser'de bir hayir vardir' sozunu, hayatimda idrak etmis oldum, cok sukur, dilerim cok guzel seyler olur bundan sonra. Gelelim simdi ne yaptigima. Yarin portfolio quizim var. Klasik iste her hafta olan quiz :) Ve ben ne yapiyorum sarki dinliyorum, suan blogumda da calmakta olan sarkiyi 'Hotel California'. Bilenler bilir, cokkkkkkkkk eski bir sarkidir bu sarki, ama hic eskimemistir :) Eh quiz var, ben neden muzik dinliyorum sizce :) Quiz listening'den ve dinleme parcasi bu, o yuzden hehehee :D Ay keske her hafta bole sarkilar olsa demi :D Neyse ben sizi kadayifla basbasa birakayim, ben sarkili derisime doneyim :)
MALZEMELER
1/2 kg taze kadayif
Iri dovulmus ceviz
250 gr tereyagi
Dovulmus antep fistigi
SERBETI ICIN
5 su bardagi su
5 su bardagi seker
1 tatli kasigi limon suyu
YAPILISI
Ilk once serbet malzemelerini bir tencereye koyun ve kaynatin. Limonu serbet kaynadiktan sonra ekleyip, 5 dakika daha kaynatin ve ocaktan alip, iyice sogutun. Surup soguduktan sonra kadayifi yapmaya baslayin. Kadayifi iyice tellendirip, birbirinden ayirin. Tavada eritilmis tereyagini hafif soguduktan sonra, tellendirilmis kadayifa iyice yedirerek, harmanlayin. Kahve fincanini islatin ve icine biraz kadayif sonra ceviz ici ve sonra tekrar kadayif koyup, iyice bastirin ve yaglanmis derince firin tepsisine ters cevirin. Her seferinde fincani islatin, yoksa kadayiflar icinden cikmiyor. Kadayiflari 200 derece firinda, alti ve ustu kizarana kadar pisirin. Kadayif firindan cikar cikmaz, soguk surubu dokun ve kadayif surubu cektikten ve biraz ilidiktan sonra dilimleyerek, servis yapin.
AFIYET OLSUN
MALZEMELER
1/2 kg taze kadayif
Iri dovulmus ceviz
250 gr tereyagi
Dovulmus antep fistigi
SERBETI ICIN
5 su bardagi su
5 su bardagi seker
1 tatli kasigi limon suyu
YAPILISI
Ilk once serbet malzemelerini bir tencereye koyun ve kaynatin. Limonu serbet kaynadiktan sonra ekleyip, 5 dakika daha kaynatin ve ocaktan alip, iyice sogutun. Surup soguduktan sonra kadayifi yapmaya baslayin. Kadayifi iyice tellendirip, birbirinden ayirin. Tavada eritilmis tereyagini hafif soguduktan sonra, tellendirilmis kadayifa iyice yedirerek, harmanlayin. Kahve fincanini islatin ve icine biraz kadayif sonra ceviz ici ve sonra tekrar kadayif koyup, iyice bastirin ve yaglanmis derince firin tepsisine ters cevirin. Her seferinde fincani islatin, yoksa kadayiflar icinden cikmiyor. Kadayiflari 200 derece firinda, alti ve ustu kizarana kadar pisirin. Kadayif firindan cikar cikmaz, soguk surubu dokun ve kadayif surubu cektikten ve biraz ilidiktan sonra dilimleyerek, servis yapin.
AFIYET OLSUN
0 Responses to "Fincan Kadayifi"
Yorum Gönder