Dün annemde tüm gün tarif denemeleri yaptım. 2 tanesi ye#17 için diğeri de bu harika tat. Köfteyi sunmanın değişik bir yolu ve gerçekten çok lezzetli oluyor. Dışındaki yufkayla birlikte çıtır çıtır bir tat elde ediyorsunuz. Denemenizi öneririm. Tarifi Sofra dergisinin Kasım sayısında gördüm malzemeleri azalttım ve değişiklikler yaptım. Ayrıca ızgarada pişirme imkanımız olmadığı için fırının ızgarasını açarak tepside pişirdim. Gerçekten harika oldu. Bu malzemelerle 20 adet köfte dilimi elde ettik.
Malzemeler:
- 200 gr kuzu kıyma
- 200 gr dana kıyma
- 1 adet soğan
- 3 diş ezilmiş sarımsak
- 1 adet yumurta
- 3 dilim ıslatılıp suyu sıkılmış ekmek
- 1 tatlı kaşığı tepeleme kırık antep fıstığı
- tuz, karabiber, kimyon, kırmızı pul biber
- 1 adet yufka
- 1 adet yumurta akı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Büyük bir kaseye kıymaları alın. Üzerine soğanı rendeleyin veya ince ince doğrayın. Suda bekletilip suyunu sıktığınız ekmeği ekleyin. Yufka, yumurta akı ve zeytinyağı dışındaki tüm malzemeleri ekleyerek iyice yoğurun. Yufkayı düz bir zemine serin. Üzerine zeytinyağını fırça yardımıyla yayın. Karşılıklı kenarları ortada buluşacak şekilde katlayın. Yumurta akını her yerine iyice yedirerek sürün. Dar kenarı da 2 parmak içeri katlayın ki düz bir kenar elde edin. Köfte harcını yufkanın dar kenarına boylu boyunca yayın. Rulo haline getirin. Sıkıca sardığınız ruloyu tepsiye alın ve buzdolabında en az 2-3 saat bekletin. Dolaptan çıkardıktan sonra 1 parmak kalınlığında dilimleyin. Izgarada veya yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirerek fırının ızgarasında her iki tarafını da pişirip servis edin.
Afiyet olsun..
Şule
0 Responses to "Yufkalı Köfte"
Yorum Gönder