Bilinen klasik mantıdan çok farklı bir tarif bu . Bursa'ya gittiğimizde kayınvalidem yapmıştı. Ben de nasıl yaptığını hem izlemiş hem de tarifini almıştım. Bu haftasonu da yapmaya karar verdim ama evde oklavam yoktu. Çevredeki dükkanlardan da güzel bir oklava bulamadığım için son çare olarak hamuru merdane ile açmaya karar verdim. Tabi ufak ufak parçalar açtığım için çok uğraştırdı. Bu arada ilk hamur açma deneyimim olduğunu da söylemeden geçemeyeceğim; zevkliymiş ama bir de oklava ile denemek gerek sanırım.
Malzemeler :
- 2,5 -3 su bardağı un
- 1 su bardağından biraz az su
- 1 adet tavuk budu
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 2,5 su bardağı tavuk suyu
- tuz, karabiber
Öncelikle tavuk budunu haşlayın ve soğumaya bırakın.Soğuduğunda etleri küçük küçük parçalara ayırın. Un, su ve yeteri kadar tuzu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru ince bir şekilde açın. Daha sonra 2-2,5 cm'lik kareler halinde kesin. Karenin karşılıklı iki ucunu birleştirip uçları birbirine yapıştırın. Orta kısımda ise boşluk oluşacak. Tüm hamur için aynı işlemi uygulayın. Yuvarlak bir tepsiye yada borcama hazırladığınız hamurları sıkı bir şekilde yerleştirin. Önceden ısınmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Hamurlar piştiğinde fırından çıkartın, üzerine parçalara ayırdığınız tavuk etlerini yerleştirin. Tavuk suyunu (sıcak olmalı) tepsiye eşit olarak yayın. Etlerin üzerine de nohutu yerleştirin. Tuz ve karabiber ilave ederek fırında 10 dk. kadar pişirin.
Afiyet olsun ...
0 Responses to "Sini Mantısı"
Yorum Gönder