Patlıcan Paçası
Author: LUGAS // Category: Ana Yemekler, et, et yemek, ET YEMEKLERİ, p, patalıcan pacasi, patlıcan, patlıcan pacası, patlıcan paçası, patlican, tarifal.blogspot.comPatlıcan Paçası
Bu yemeği geçen hafta yapmıştım. Yanında közlenmiş yeşil biber ve et ile iftar sofralarına yakışacak bir menu olabilir.
Malzemeler:- 4 adet patlıcan
- 4-5 diş sarımsak
- 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 3-4 adet domates
- 2 adet ince kıyılmış soğan
- maydanoz
- tuz
Patlıcanları yıkayıp başlarını temizledikten sonra, çatalla bir kaç yerinden delik açın. Fırının ızgarasında patlıcanları közleyin. Bu arada büyük bir tavaya zeytinyağını soğan ve sarımsakları ekleyerek kavurun. Rendelenmiş domatesleri de ekleyerek, suyunu çekene kadar pişirin. Tuz ile tatlandırarak ocaktan alın. Közlenmiş patlıcanları fırından çıkarın ve kabuklarını soyun. Acısının gitmesi için sıcak suyun altına tutun ve suyunu süzdürün. Her bir patlıcanı servis tabağına alarak yayın. Üzerine malzemeyi bölüştürüp, maydanoz ile süsleyin. Izgara etin yanında güzel bir meze oluyor.
Afiyet olsun..
0 Responses to "Patlıcan Paçası"
Yorum Gönder