Annemin özellikle pazar sabahları kahvaltı için yaptığı bu ekmeği, evlendikten sonra pek yiyemez oldum. Hani eskilerin bir sözü vardır, "Anamın aşı, tandırının başı, nerede kaldı" diye. Evlenen kızların ana ocağı özlemini ne güzel anlatır değilmi? Her ne kadar kendinizde yapsanız olmaz, annenizin yaptığının tadını hiçbir şey vermez. Sanki onda başka bir şeyler vardır, gizli gizli içine katılmış da bizler farkedemeyiz. Siz deyin anne kokusu, ben diyeyim anne sevgisi.
Neyse siz beni anladınız, bu konuyu fazla duygusallaştırmadan, pazar kahvaltısı için yaptığım bu ekmeklerin en kolayından tarifini vereyim:)
Malzemeler;
*1 adet bütün bayat ekmek,
*2 adet yumurta ( çırpılmış)
*150-200 gr kadar eilmiş beyaz peynir,
*Bir avuç kadar çok ince doğranmış maydanoz,
*1 adet kabuğu soyulmuş ve tavla zarı büyüklüğünde doğranmış domates,
*Arzunuza göre pulbiber ve karabiber.
*Ekmeklerin üstüne sürecek kadar tereyağı.
Hazırlanışı;
1.Ekmeği, çok kalın olmayacak şekilde dilimleyin.
2.her bir dilimin üstüne ince bir tabaka tereyağı sürün.
3.Yumurta, peynir , maydanoz ve domatesi karıştırın.
4. Her bir ekmek diliminin üstüne bu karışımdan, ekmeğin yüzeyi kapanıncaya kadar yayın. Malzemeyi çok ince yaymayın. Biraz kalınca olsun.
5.Hazırladığınız bu ekmekleri, ızgara teli üstüne dizin ve fırınınızın ızgarasında yada varsa ızgara makinenizde üstleri benek benek kızarıncaya kadar pişirin. Soğumadan servis yapın. Afiyet olsun.
0 Responses to "KAHVALTI EKMEĞİ"
Yorum Gönder