Tadı ve görüntüsü hanımeller bisküviye çok benziyor bu kurabiyenin. Yine asıl tarifteki margarin yerine sıvıyağ kullandım. Lezzet katması içinde 1 kaşık tereyağ ekledim. Aşağıdaki ölçülerle toplam 35 adet kurabiye çıktı.
Malzemeler:
- 1 yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 3/4 su bardağı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 çay bardağı ince dövülmüş fındık ( ben 1 kullandım; az geldi)
- Aldığı kadar un
Tüm malzemeleri karıştırarak sert olmayan bir hamur elde edin. ( Hamur sıvıyağdan dolayı yağlı oluyor) Hamuru merdane ile 3-4 mm açarak çay bardağı( ince belli olmayan) yada yuvarlak kalıp ile şekiller verin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Önceden ısınmış 175 derece fırında üstleri hafif kızarana kadar pişirin. ( Eğer fazla kızarırsa tatları değişiyor.)
Afiyet olsun...
0 Responses to "Fındıklı Hanımeller"
Yorum Gönder