Fasülye Diblesi

Author: LUGAS // Category:
Bayram sofrası serisinden ...

8 kişilik
Malzemeler:
  • 1 kg. taze fasülye
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 1 orta boy domates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tozşeker
  • tuz

Yapılışı:

  1. Taze fasülye yıkanıp ortadan ikiye kırılır daha sonra kırık parçalar köşeleri alınarak çapraz dilimlenir. Kuru soğan ince kıyılır, domates rendelenip hazırlanır.
  2. Geniş ve derin bir tencereye sırayla dilimlenmiş fasülye, soğan ve rendelenmiş domates konuptuz, tozşeker ve yağ ilave edilerek orta ateşte ağzı kapalı 10 dk pişirilir.
  3. 10 dk bu şekilde piştikden sonra ateşten alınmadan üzerine bulgurda ilave edilerek 15-20 dk. daha orta ateşte pişmeye bırakılır.
  4. Yemek piştikten sonra hafif ılımaya bırakılır ve ılık servis yapılır.

Afiyet olsun.


0 Responses to "Fasülye Diblesi"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...