Bayram sofrası serisinden ...
8 kişilik
Malzemeler:
8 kişilik
Malzemeler:
- 1 kg. taze fasülye
- 1 çay bardağı bulgur
- 2 orta boy kuru soğan
- 1 orta boy domates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı margarin
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tozşeker
- tuz
Yapılışı:
- Taze fasülye yıkanıp ortadan ikiye kırılır daha sonra kırık parçalar köşeleri alınarak çapraz dilimlenir. Kuru soğan ince kıyılır, domates rendelenip hazırlanır.
- Geniş ve derin bir tencereye sırayla dilimlenmiş fasülye, soğan ve rendelenmiş domates konuptuz, tozşeker ve yağ ilave edilerek orta ateşte ağzı kapalı 10 dk pişirilir.
- 10 dk bu şekilde piştikden sonra ateşten alınmadan üzerine bulgurda ilave edilerek 15-20 dk. daha orta ateşte pişmeye bırakılır.
- Yemek piştikten sonra hafif ılımaya bırakılır ve ılık servis yapılır.
Afiyet olsun.
0 Responses to "Fasülye Diblesi"
Yorum Gönder