Annemin İçli Ekmeği

Author: LUGAS // Category: ,


Hafta sonu annemi alıp bize getirdik. Kaç gündür kontrolleri için hastaneye gidip geliyordu, değişiklik oldu onun için de, bizim için de. Hazır annem gelmiş onun nefis tariflerinden birini yaptırmamak olmazdı. Ben balkonumuzu yıkarken annem de mutfakta hamurunu ve içini hazırladı. Sonra da annem ekmekleri hazırladıkça ben pişirdim. Toplamda 21 tane içli ekmeğimiz oldu. Biz içini kıymalı olarak hazırladık. İçini patatesli, ıspanaklı, peynirli hatta pastırmalı olarak da hazırlayabilirsiniz. Ankara'nın güneşli havasında, balkonumuzda demli çay eşliğinde keyfimize diyecek yoktu :).

Malzemeler:

  • 200-300 gr kıyma
  • 2 iri domates
  • 2 iri soğan
  • 2-3 yeşil biber (evde olmadığı için katamadık)
  • 1 küçük demet maydanoz
  • tuz, karabiber, kırmızı pul biber
  • biraz zeytinyağı
  • 1 kilo un
  • 1 paket kuru maya
  • 1-2 tatlı kaşığı tuz
  • su

Yapılışı:

1 kilo undan 1 kase kadar ayırın. Un, maya, tuz ve su ile yumuşak bir hamur yapın. Hamurun üzerine bir tabak kapatın ve bir örtü ile üzerini örtün. 1- 1,5 saat dinlendirerek kabarmasını sağlayın. Soğanı, domatesi, biberi küçük küçük doğrayın. Maydanozu ince ince kıyın. Baharatlarla birlikte kıymaya ilave edin ve elinizle iyice karıştırın. Kıymanız yağsızsa biraz zeytinyağı ekleyin. Mayası gelmiş hamurdan mandalinadan biraz büyük parçalar alın ve ayırmış olduğunuz unu kullanarak tezgahta merdane yardımıyla açın. Hamuru 25-30 cm çapında açtıktan sonra 1 yemek kaşığı içi yarısına yayın. Diğer tarafını üzerine kapatın ve kenarlardan sıkı sıkı bastırın. Teflon tavada arkalı önlü pişirin. Pişirip bir kenara aldıktan sonra bir yüzünü tereyağı ile yağlayın.

Afiyet olsun..

0 Responses to "Annemin İçli Ekmeği"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...