Tüm Zamanların En Güzel Kurabiyesi
Author: LUGAS // Category: kurabiye, Kurabiyeler, pastane, t, tarif al, tatlı, tatlı tarifi, tatliMalzemeler (25 Adet Kurabiye İçin)
250 ml lik su bardağı ile:
- 2 yumurta (birinin beyazı üstüne sürmek için ayrılacak)
-1 su bardağı yoğurt
-1 su bardağı zeytinyağı
-1 yemek kaşığı oda ısısında tereyağı
-2 yemek kaşığı buğday nişastası
-1 yemek kaşığı dolusu hindistancevizi(hamura koymak için)
-1 paket kabartma tozu
-3/4 su bardağı şeker
-4 su bardağı kadar kepek + beyaz un karışımı(Her bir bardağı yoğurarak ekleyin)
Yapılışı
Yoğurma kabına birinin beyazını ayırdığınız yumurtaları, yağları, yoğurdu, şekeri, hindistancevizini ekleyerek karıştırın. Buğday nişastasını ve kabartma tozunu koyup yedirin. Unu yavaş yavaş yoğurarak ekleyin.Ele yapışmayan , kulak memesi kıvamındaki hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak , yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta beyazı sürüp , hindistancevizi serpiştirin. 200 C sıcaklıkta pişirin.
0 Responses to "Tüm Zamanların En Güzel Kurabiyesi"
Yorum Gönder