Kandillerde helva yapmadığımız zamanlarda domatesli bişi ve peynirli bişi yapıyoruz (biz bişiye hamur kızartması diyoruz). Yapımı oldukça basit olan domatesli bişiyi misafirlerimizde çok beğeniyorlar. Domatesli bişinin yapımına gelince:
Kuru soğanı, yeşil biberi, domatesi, minik küp kesin çiğden karıştırın. İnce kesilmiş maydonozu, tuzu, karabiberi, pulbiberi, kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın. Ekmek hamurundan büyükçe parçalar koparıp, bezeler yapın. Biraz un ve merdane yardımıyla bezeleri, yemek tabağı büyüklüğünde açın. İçlerine domatesli harçtan koyup kapatın. Bol kızgın sıvı yağında kızartıp, sıcak servis yapın. Klasik bişi şeklinde de yapabilirsiniz. Ekmek hamuru yerine 1 Küçük paket yaş maya, 1 tatlı kaşığı şeker, tuz, su ve undan hamur yoğurup domatesli bişiyi aynı şekilde hazırlayabilirsiniz.
0 Responses to "Domatesli Bişi"
Yorum Gönder