4 kabak
Zeytinyağı
Içi;
2 kuru soğan
1 su bardağı zar şeklinde doğranmış havuç
Yeşil soğan
Yarım su bardağı domates püresi
Tuz, karabiber
Yarım su bardağı rende peynir
Fırını 200° ye ayarla. Kabakları uzunlamasına ikiye böl. Içini kaşık yardımı ile boşalt ve doğra. Kalan kısmını zeytinyağı ile yağla ve fırın kabına koy. 15 dakika fırında pişir. Soğanları küçük doğra ve havuçlarla beraber yağda çevir. Kabak içini de ekle. Yeşil soğan, domates püresi ve baharatları da kat. Fırının derecesini 225° e yükselt ve harcı kabaklara paylaştır. Peynir rendesini de serptikten sonra üzeri kızarana dek fırında kızart.
0 Responses to "Provence usulü kabak"
Yorum Gönder