Sandvic, Iki Renkli ve Sirkeli Kurabiye...

Author: LUGAS // Category:

Sayfama uzun bir ara verdim. Baharin gelmesi ile birlikte miskinlik baslamisti. Bu tembellige haftasonu gezmeleri de eklenince tatil uzadikca uzadi... Kendimi affettirmek icin bloglardan denedigim ve cok memnun kaldigim 3 kurabiye denemesi ile karsinizdayim... Kurabiyelere ne oldugunu soracak olursaniz cok sevdigim bir arkadasima giderken bana eslik ettiler.

Ilk kurabiye olan Sandvic Kurabiye Rabia arkadasimiza ait. Tadi cok guzel, yapimi oldukca basit, malzemeleri her evde olmasi muhtemel malzemeler. Yumusak biskuvi, arasinda krema... denemenizi siddetle oneririm...
Ben tarifleri ve malzemeleri arsiv amacli buraya da yazacagim.

Sandvic Kurabiye

175 gr. un
50 gr kakao
1 çay kaşığı kabartma tozu
150 gr şeker
150 gr margarin
1 yumurta
bir tutam tuz

Krema için: 1/2 paket (100 ml) kremayi pudra şekeri ve krema sertleştirici ile cirptim.

Yumurta, şeker, yağı elimle karıştırdım. Ardindan kuru malzemeleri ilave edip, yoğurdum.
Hamuru 10-15 dakika dinlendirdim. Hamuru merdane ile açtım ve kalıp ile kestim. Yagli kagit serilmis firin tepsisinde sadece 10 dakika pisirdim. Firin isisi 190 dereceydi. Fazla pisirmeyin, katilasiyormus galiba. Kurabiyeler soguduktan sonra kremasını sürdüm ve iki kurabiyeyi birlestirdim ve buzdolabinda beklettim.
















Sirkeli Kurabiye

Bu kurabiyeyi portakalagaci ni ilk kesfettigim zamanlardan beridir yapiyorum. Tadi Turkiye`de ki pastane kurabiyeleri ile ayni, kitir kitir, ne tatli ne tuzlu... Tatli bir kurabiyenin veya pastanin yanina cok yakisiyor...

Malzemesi:

250 gr yumusak margarin
1 cay bardagi siviyag
1 cay bardagi sirke ( ben biraz daha az kullaniyorum)
3 yemek kasigi toz seker
1 tatli kasigi tuz
1 pk. kabartma tozu
Alabildigince un
1 yumurta sarisi ( beyazini da hamura katiyorum)

Butun malzemeyi karisitirip kulak memesi kivaminda hamur yaptim ve biraz dinlendirdim. Ardindan merdane ile actim ve degisik kaliplarla kestim. Uzerine yumurta sarisi surup susam serptim. 175 derece de kizarana dek pisirdim.

















Iki Renkli Kurabiye

Ne yalan soyleyeyim asil amacim Acemisef Esra arkadasimizin Kelebek Kurabiyesini yapmakti. Ama benim kelebekler bir turlu kanatlanamadi, ucamadi. Ne yaptimsa o sekli veremedim, en son pes ettim ve iki renkli kurabiye olarak degistirdim. Bence ununu fazla koydum, biraz kati oldu ve iki yakasi bir araya gelmedi bir turlu, parcalandi keserken... Tadi ise cok guzeldi, bir daha denemem de unu daha az koyacagim ve kelebekleri yapacagim insallah...

Malzemeler:
1 su bardağı mısır nisastasi
2 su bardağı un ( ben 2.5 kullandim:))
150 gr. oda ısısında margarin
1 paketi vanilya
1 su bardağı tepeleme pudra şekeri
1,5 çorba kaşığı kakao
1 yumurta
1 çay kaşığı dolusu kabartma tozu

Butun malzemeyi ( kakao haric) karisritip hamuru hazirladim ve iki esit parcaya boldum. Bir parcasina kakao katip ozlesene dek yogurdum. Ardindan iki renkli hamuru buzdolabina kaldirdim. Yarim saat dolapta beklettigim hamurlari merdane ile ayni buyuklukte actim ve ust uste yerlestirdim. Kenarlarini bicak ile kesip duzelttim ve rulo yaparak sardim. Tekrar buzdolabinda beklettim, yarim saat kadar...

Buzdolabindan cikardigim hamuru bicak yardimi ile 1 cm kalinliginda kestim ve firin tepsisine yerlestirdim. 165 derece de hafif kizarana dek pisirdim.

0 Responses to "Sandvic, Iki Renkli ve Sirkeli Kurabiye..."

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...