Pişi (Hamur Kızartması)

Author: LUGAS // Category: ,



1/2 su bardağı süt

1 bardak su

1/2 yaş maya

1 yumurta

2 yemek kaşığı yoğurt

4-5 bardak un

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

Ilık su ve süt ile maya eritilir.Ve sırasıyla diğer malzemeler eklenir ve hafif yumuşak ve cıvık bir hamur yoğurularak elde edilir.Daha sonra hamur mayalanmaya bırakılır.En az 2 saat mayalanan hamur kızgın bol yağda ellerimizi yağlayarak hamurdan parçalar koparıp elle açıp şekil vererek kızgın yağa atarak arkalı önlü pişiririz.Peynir ile servis edebilirsiniz..

0 Responses to "Pişi (Hamur Kızartması)"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...