Misafirlerim İçin Hazırladıklarım

Author: LUGAS // Category: , , , , ,
Geçen hafta Egeli dostlarımız bizi ziyarete geldiklerinde bu tarifleri yapmıştım. Aynı akşam da kardeşimin öğrencileri sürpriz bir şekilde bizi ziyarete gelmişlerdi. Bu güzel tarifler onlara da kısmet oldu.

Üzümlü Mermer Kek




3 Yumurta
1 Subardağı süt
1 Subardağı sıvı yağ
2 Su bardağı şeker
1 Su bardağı İzmir üzümü
1 Yemek kaşığı kakao
1 Kabartma tozu
2 Vanilya
1 Çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Yapılışı: Yumurtalarla şekeri iyice çırpın. Sütü, sıvı yağı, üzümü ekleyip karıştırın. Kabartma tozunu, vanilyaları tuzu, unu ekleyip karıştırın. Kek hamurunun yarısını başka kaba aktarıın. Kek hamurunun birine 1 yemek kakao ve biraz süt karıştırın. Kakaolu hamuru yağlanmış kek kalıbına dökün. Beyaz hamuru da kakaolu hamurun üzerine döküp, çatalla hafifçe karıştırarak mermer şeklini verin. Üzümlü mermer keki fırında pişirin.

Pazılı Tepsi Böreği


1kg. Yufka
Harcı için:
1 Demet pazı irice kesilmiş
3 Orta boy soğan küçük küp kesilmiş
1 Kase beyaz peynir
Tuz, karabiber
Biraz sıvı yağ
Sosu için:
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı su
2 Yumurta (1 sarısı ayrılmış)
1 Çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
1 Yumurta sarısı
Çörekotu
Yapılışı: Soğanı biraz sıvı yağında kavurun, ocaktan alın ve soğutun. Haşlanmış iyice sıkılmış ve soğutulmuş pazıyı, peyniri, karabiberi, gerekirse tuzu ekleyip karıştırın. Sos malzemelerini başka bir kapta karıştırın. Yufkaları büyükçe parçalara kesin. Yufkanın yarısını aralarına sosundan sürerek, tepsiye döşeyin. Harcın hepsini üzerine yayın. Kalan yufkaları aralarına sosundan sürerek, harcın üzerine döşeyin. Sosu kalırsa en üstüne dökün. Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin. Pazılı tepsi böreğini fırında üzeri kızarana dek pişirin.

Fındıklı Ay Kurabiyesi ve Reçelli kurabiye





250gr. Margarin yumuşatılmış
6 Yemek kaşığı şeker
1 Su bardağı fındık
2 Yumurta
1 Kabartma tozu
1 Vanilya
Aldığı kadar un
Çilek reçeli tanesi
Hindistan cevizi rendesi
Yapılışı: Fındığı fırında açık kahverengi olana dek kavurun ve dövün. Margarini, şekeri, yumurtaları, fındığı, iyice karıştırın. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp bazılarına ay şekilleri verin. Bazılarını ise yuvarlayıp ortalarını hafifçe oyun. Kenarlarını ve üzerlerini suya ve hindistan cevizi rendesine bulayıp, fırında pişirin. Ortası oyuk olanlarının ortalarına birer tane çilek reçeli tanesi koyun.
Soğuyunca servis yapın.

Çikolatalı Sofra Kremi


1Lt. Süt
3 Yemek kaşığı un
3 Yemek kaşığı kakao
1,5 Su bardağı şeker
3 Yumurta
1 Vanilya
Yapılışı: Unu, kakaoyu, şekeri, 3 yumurta sarısını, vanilyayı sütü karıştırıp pişirin. Soğumaması için üzerine kapak kapatın. 3 Yumurta akını katı kar haline getirin. Yumurta karını fazla söndürmeden, kremaya iyice yedirin. Kaselere boşaltıp, üzerini çekilmiş fındık veya hindistan cevizi rendesiyle süsleyin.
BEREKETLİ OLSUN Kitabından.

Patates Salatası



Patates haşlanmış küp kesilmiş
Yumurta haşlanmış küp kesilmiş
Kornişon turşu yuvarlak dilimlenmiş
Kuru soğan küçük küp kesilmiş
Kıvırcık ince kesilmiş
Sosu için:
Sıvı yağ
Limon suyu
Tuz, pulbiber
Yapılışı: Sos malzemelerini çırpın. Salata malzemeleriyle sosunu karıştırıp, servis yapın.

0 Responses to "Misafirlerim İçin Hazırladıklarım"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...