Mini Ekler Pasta ve Sebzeli Kış Çorbası
Author: LUGAS // Category: ÇORBALAR, Etkinlik tarifleri, Pastalar ve Kekler
Porselen demlik cay tarifleri etkinligi_7 için bir tarif,Bahar habercisiyim arkadaşıma kolaylıklar diliyorum.
1 su bardağı +2 yemek kaşığ su
1 yemek kaşığı şeker
yarım çaykaşığı tuz
1 subardağı un
3 yumurta
3 yemek kaşığ margarin
Krema:
1.5 bardak süt
1/2 bardak şeker
1 yemek kaşığı kakao
1 çaykaşığı vanilya
4 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yumurta
Çikolata sos:
80 gr sütlü çikolata
2 yemek kaşığı süt
2yemek kaşığı su
1 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı:Suyu ve margarini tencereye koyalımmargarin erirken tuz ve şekeri ilave edelim.kaynayınca altını kapatalım ve elediğimiz unu karışıma ekleyip hızlıca karıştırarak yedirelim.2-3 dk. daha pişirelim ve altını kapatalım karıştırarak ılık hale getirelim.Koyu kıvamda bir hamur elde edelim.Yumurtaları tek tek ekleyip mikserle karıştırarak hamura yedirelim ve biraz daha akışkan kıvama gelmesini sağlayalım.Ele yapışan ve hemen yayılmayacak bir kıvamda olmalı hamur.Krema pompasına doldurarak 5 cm uzunluğunda sıkalım ve 170C ısınmış fırında yaklaşık 30 dk. kadar pişirelim,hamur hafif sarı renk olmalı.Dikkat edilmesi gereken püf noktası pişen hamurların fırında soğutulması,hemen dışarı alırsak hamurlar söner.Krema malzemelerini karıştırarak muhallebi kıvamında pişirelim ,mikserle çırpalım ve pürüzsüz kıvam almasını sağlayalım,isterseniz 2 kaşık margarin ilave ederek çırpabilirsiniz.Soğuyan hamurların içini hafif açarak krema sıkma duyu ile içlerini dolduralım.Çikolatalı sos malzemelerini kısık ateşte eritelim ve çırparak pürüzsüz kıvam almasını sağlayıp minik pastaların üst yüzeylerini sosa bulayalım,servis tabağına dizerek soğutalım.
1 su bardağı +2 yemek kaşığ su
1 yemek kaşığı şeker
yarım çaykaşığı tuz
1 subardağı un
3 yumurta
3 yemek kaşığ margarin
Krema:
1.5 bardak süt
1/2 bardak şeker
1 yemek kaşığı kakao
1 çaykaşığı vanilya
4 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yumurta
Çikolata sos:
80 gr sütlü çikolata
2 yemek kaşığı süt
2yemek kaşığı su
1 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı:Suyu ve margarini tencereye koyalımmargarin erirken tuz ve şekeri ilave edelim.kaynayınca altını kapatalım ve elediğimiz unu karışıma ekleyip hızlıca karıştırarak yedirelim.2-3 dk. daha pişirelim ve altını kapatalım karıştırarak ılık hale getirelim.Koyu kıvamda bir hamur elde edelim.Yumurtaları tek tek ekleyip mikserle karıştırarak hamura yedirelim ve biraz daha akışkan kıvama gelmesini sağlayalım.Ele yapışan ve hemen yayılmayacak bir kıvamda olmalı hamur.Krema pompasına doldurarak 5 cm uzunluğunda sıkalım ve 170C ısınmış fırında yaklaşık 30 dk. kadar pişirelim,hamur hafif sarı renk olmalı.Dikkat edilmesi gereken püf noktası pişen hamurların fırında soğutulması,hemen dışarı alırsak hamurlar söner.Krema malzemelerini karıştırarak muhallebi kıvamında pişirelim ,mikserle çırpalım ve pürüzsüz kıvam almasını sağlayalım,isterseniz 2 kaşık margarin ilave ederek çırpabilirsiniz.Soğuyan hamurların içini hafif açarak krema sıkma duyu ile içlerini dolduralım.Çikolatalı sos malzemelerini kısık ateşte eritelim ve çırparak pürüzsüz kıvam almasını sağlayıp minik pastaların üst yüzeylerini sosa bulayalım,servis tabağına dizerek soğutalım.
1 patates
1 pırasa
1 havuç
(Tercih ederseniz 1 kereviz)
1 küçük kurusogan
1 diş sarımsak
1 çay bardağı kırmızı mercimek
3 kaşık pirinç
3 kaşık irmik
6-7 bardak kadar su
Üzerine:
1 bardak süt
tuz,karabiber,kırmızıbiber,nane
Bütün malzemeyi yıkayıp doğrayarak tencereye alalım.Üzerini kaplayacak kadar su ekleyelim.Bütün malzemeler pişene kadar kaynatalım.Ben düdüklü tencerede düdüğü çıktıktan sonra 10 dk. pişirdim.Normal tencerede yaparken suyu eksilirse sıcak su ekleyelim.Pişince el blenderi ile ezelim.Koyu olan çorbanın kıvamını tercih ettiğimiz kıvam için yaklaşık 1 bardak kadar süt ekleyerek sıvılaştıralım.1-2 taşım kaynatalım,ocağı kapatalım.Üzerine tereyağ biber ve nane ile sos hazırlayarak servis yapalım.
0 Responses to "Mini Ekler Pasta ve Sebzeli Kış Çorbası"
Yorum Gönder