Hindistan Cevizli Pasta-Kaşarlı Ekmek-Sütlü Kurabiye-Çikolatalı Fındıklı Küçük Kekler-Pastırmalı Çörek
Author: LUGAS // Category: kahvaltılıklar, KEKLER - PASTALAR, Kurabiyeler (Tatlı - Tuzlu Kurabiyeler), Poğaçalar-ÇöreklerHindistan Cevizli Pasta
4 Yumurta
3 Kahve fincanı şeker
4 Kahve fincanı+2 silme yemek kaşığı Sinangil Tropik Aromalı (Hindistan Cevizli) Kekunu
Kreması için:
1 Litre+1 su bardağı süt
6 Yemek kaşığı un
8 Yemek kaşığı dolusu şeker
1 Yumurta, 1 yemek kaşığı margarin
1 Paket (200gr.) labne peyniri
1 Paket krem şanti
Islatmak için:
1,5 Su bardağı süt
3 Yemek kaşığı dolusu hindistan cevizi rendesi
2 Yemek kaşığı şeker
Arasına:
2 Muz
Yapılışı: Krem şantiyi 1 su bardağı sütle birlikte çırpıp buzdolabına koyun. Islatma malzemelerini karıştırıp 2 saat bekletin. Kreması için unu, şekeri, yumurtayı, 1 litre sütü karıştırın. Margarini de ekleyip kremayı pişirin ve soğutun. İçine labne peynirini karıştırın. Krem şantinin bir kısmını üzeri için ayırıp, kalanını kremaya karıştırın. Keki için yumurtalarla şekeri çırpın. İçine hindistan cevizli unu karıştırın. Yağlanmış unlanmış tepsiye kek hamurunu döküp, fırında pişirin. Pasta kekini soğutup ikiye kesin. Kekin alt parçasını hindistan cevizli sütle ıslatın. Üzerine krema sürün. Dilimlediğiniz muzları (birazını üzeri için ayırın) dizin. Üstüne kekin üst parçasını ters çevirip koyun. Kalan hindistan cevizli sütle ıslatın. Kremayla üzerini kaplayın. Pastayı krem şanti, muz dilimleri ve hindistan cevizi rendesiyle süsleyin. Buzdolabında birkaç saat bekletip servis yapın.
Kaşarlı Ekmek
1 Su bardağı süt
2 Yemek kaşığı tereyağı
1,5 Su bardağı kaşar peyniri rendesi
2 Yumurta
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Paket Sinangil kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için:
1 Yumurta sarısı ve çörekotu
Yapılışı: Süt ve yumurtaları birlikte çırpın. Tereyağını eritip, sütlü karışıma ekleyin. Unu, tuzu, kabartma tozunu ilave edip ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamuru yumruklayarak biraz büyükçe açın. Üzerine kaşar peynirini serpip rulo sarın. Halka şekline getirip yağlanmış tepsiye koyun. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. Kaşarlı ekmeği fırında üstü kızaran dek pişirip, sıcak servvis yapın.
Sütlü Kurabiye
2 Yemek kaşığı dolusu margarin (yumuşak)
1 Su bardağı pudra şekeri
2 Yumurta
1,5 Su bardağı süt
1 Paket Sinangil kabartma tozu
1 Paket Sinangil vanilya
Aldığı kadar un
İçi için:
Yarım su bardağı kuru yaban mersini
Yarım su bardağı küçük kesilmiş kuru kayısı
1 Su bardağı kuru üzüm
Yarım su bardağı hindistan cevizi rendesi
2 Yemek kaşığı pudra şekeri
1 Su bardağı yer fıstığı
Yapılışı: Yaban mersinini, kayısıyı, üzümü karıştırın. Başka bir kapta hindistan cevizi rendesini, 2 yemek kaşığı pudra şekerini, kabukları çıkarılmış ve ikiye ayrılmış yer fıstığını karıştırın. Hamuru için Pudra şekerini, margarini, sütü karıştırın. Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya kesin. Kurabiye hamurunun bir parçasını merdaneyle açıp, kuru meyvalı karışımı üzerine serpin. Rulo şeklinde sarıp dilimleyin. Hamurun diğer parçasınıda aynı şekilde hazırlayıp, üzerine yer fıstıklı karışımı serpin. Rulo yapıp dilimledikten sonra fırında pişirin. Sütlü kurabiyenin üzerine pudra şekeri eleyin.
Çikolatalı Fındıklı Küçük Kekler
3 Yumurta
1 Su bardağı şeker
100gr. Tereyağı
Yarım su bardağı süt
3 Yemek kaşığı kakao
2 Su bardağı Sinangil fındık aromalı kekunu
80gr. Bitter çikolata (küçük kesilmiş)
İri dövülmüş fındık
Yapılışı: Şekerle yumurtaları çırpın. Tereyağını (eritilmiş) ve sütü ekleyin. Unu, kakaoyu ilave edip karıştırın. Kek hamurunu buzdolabına koyup, 15 dak. bekletin. Buzdolabından çıkardıktan sonra içine çikolatayı karıştırın. Yağlanmış küçük kek kalıplarına dökün. Üzerlerine fındık serpip, fırında pişirin.
Pastırmalı Çörek
1 Çay bardağı yoğurt
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Yumurta+2 yumurta akı
1 Silme tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar Sinangil sade kekunu
10 Dilim pastırma
Üzeri için:
Susam ve yumurta sarısı
Yapılışı: Yumurtayı, yumurta aklarını, sıvı yağını, yoğurdu karıştırın. Pastırmayı küçük kesip (çemeniyle birlikte) karışıma ekleyin. Unla tuzu ilave edip ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp, yuvarlak şekiller verin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin. Pastırmalı çörekleri fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
0 Responses to "Hindistan Cevizli Pasta-Kaşarlı Ekmek-Sütlü Kurabiye-Çikolatalı Fındıklı Küçük Kekler-Pastırmalı Çörek"
Yorum Gönder