Girit Kabağı Dolması-Kremalı Jambonlu Makarna-Kuzu Kulaklı Makarna-İç Baklalı Pilav
Author: LUGAS // Category: Makarnalar, Pilavlar ve Dolmalar
Girit Kabağı Dolması
Kremalı jambonlu Makarna
1 Su bardağı haşlanmış küçük kesilmiş mantar
1 Paket (500gr.) makarna
1 Paket jambon (200gr.)
1 Paket (200ml.) krema
3 Kırmızı biber
2 Yeşil biber
2 Küçük soğan
Sıvı yağ, tuz, karabiber
Yapılışı: Piyazlık kesilmiş soğanları şerit kesilmiş yeşil biberlerle birlikte sıvı yağında kavurun. Şerit kesilmiş jambonları ekleyip soteleyin. Mantarı, közlenip şerit kesilmiş kırmızı biberleri, kremayı ekleyin pişirin. Haşlanmış makarnayı, karabiberi, tuzu ilave edip biraz daha pişirin.
Kuzu kulaklı makarna
Kuzu kulağı irice kesilmiş
Soğan küçük küp kesilmiş
Et suyu veya tavuk suyu tableti
Fırın makarna
Tereyağı, sıvı yağ
Haşlanmıış mantar
Krema, tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı: Kaynamış suyun içine sıvı yağ, et veya tavuk suyu tableti koyup tableti eritin. Makarnayı ilave edip haşlayın. Soğanı tereyağ sıvıyağ karışımında kavurun. Kuzu kulağını ekleyip soteleyin. Kremayı ve mantarı koyup biraz pişirdikten sonra makarnayı, tuzu, karabiberi, pul biberi ekleyin.
İç Baklalı Pilav
Yarım su bardağı haşlanmış küçük kesilmiş mantar
1 Yemek kaşığı biber salçası, 1 yemek kaşığı salça
1,5 Su bardağı pirinç, 1 su bardağı su
1kg. Girit kabağı, dolmalık biber
3 Küçük soğan, 2 büyük diş sarımsak
1 Yeşil biber, 1 kırmızı biber
Yarım havuç, 1orta boy patates
1 Çay bardağı sıvı yağ
Maydanoz, dereotu
1 Tatlı kaşığı şeker
Kırmızı toz biber, tuz, nane
Pul biber, karabiber
Sosu için:
1 Yemek kaşığı biber salçası
1 Yemek kaşığı salça
1 Çay bardağı sıvı yağ, tuz
Yapılışı: Sebzeleri küçük küp kesip, 1 çay bardağı sıvı yağda soteleyin. Küçük kesilmiş sarımsakları ve mantarı karıştırın. Yıkanmış pirinci ilave edip kavurun. Salçaları, baharatları, maydanozu, dereotunu, tuzu, şekeri ekleyin biraz daha kavurup ocaktan alın. İçine 1 su bardağı suyu karıştırıp, üzerine kapak kapatın. Pirinç suyu çekene kadar bekletin. Kabakların tepelerini şapka şeklinde kesip, içlerini oyun. Kabakların içlerine harçtan doldurup, kapaklarını kapatıp tencereye dizin (artan harcı dolmalık biberlere doldurup üzerlerini domates dilimleriyle kapattım). Sos malzemelerini karıştırın ve içine yeterince su koyun. Sosu kabak ve biber dolmalarının üzerine döküp pişirin. Girit kabağı dolmasına bazen 1 çay bardağı bezelye ve 2 ince kesilmiş taze soğan koyuyorum.
1 Yemek kaşığı biber salçası, 1 yemek kaşığı salça
1,5 Su bardağı pirinç, 1 su bardağı su
1kg. Girit kabağı, dolmalık biber
3 Küçük soğan, 2 büyük diş sarımsak
1 Yeşil biber, 1 kırmızı biber
Yarım havuç, 1orta boy patates
1 Çay bardağı sıvı yağ
Maydanoz, dereotu
1 Tatlı kaşığı şeker
Kırmızı toz biber, tuz, nane
Pul biber, karabiber
Sosu için:
1 Yemek kaşığı biber salçası
1 Yemek kaşığı salça
1 Çay bardağı sıvı yağ, tuz
Yapılışı: Sebzeleri küçük küp kesip, 1 çay bardağı sıvı yağda soteleyin. Küçük kesilmiş sarımsakları ve mantarı karıştırın. Yıkanmış pirinci ilave edip kavurun. Salçaları, baharatları, maydanozu, dereotunu, tuzu, şekeri ekleyin biraz daha kavurup ocaktan alın. İçine 1 su bardağı suyu karıştırıp, üzerine kapak kapatın. Pirinç suyu çekene kadar bekletin. Kabakların tepelerini şapka şeklinde kesip, içlerini oyun. Kabakların içlerine harçtan doldurup, kapaklarını kapatıp tencereye dizin (artan harcı dolmalık biberlere doldurup üzerlerini domates dilimleriyle kapattım). Sos malzemelerini karıştırın ve içine yeterince su koyun. Sosu kabak ve biber dolmalarının üzerine döküp pişirin. Girit kabağı dolmasına bazen 1 çay bardağı bezelye ve 2 ince kesilmiş taze soğan koyuyorum.
Kremalı jambonlu Makarna
1 Su bardağı haşlanmış küçük kesilmiş mantar
1 Paket (500gr.) makarna
1 Paket jambon (200gr.)
1 Paket (200ml.) krema
3 Kırmızı biber
2 Yeşil biber
2 Küçük soğan
Sıvı yağ, tuz, karabiber
Yapılışı: Piyazlık kesilmiş soğanları şerit kesilmiş yeşil biberlerle birlikte sıvı yağında kavurun. Şerit kesilmiş jambonları ekleyip soteleyin. Mantarı, közlenip şerit kesilmiş kırmızı biberleri, kremayı ekleyin pişirin. Haşlanmış makarnayı, karabiberi, tuzu ilave edip biraz daha pişirin.
Kuzu kulaklı makarna
Kuzu kulağı irice kesilmiş
Soğan küçük küp kesilmiş
Et suyu veya tavuk suyu tableti
Fırın makarna
Tereyağı, sıvı yağ
Haşlanmıış mantar
Krema, tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı: Kaynamış suyun içine sıvı yağ, et veya tavuk suyu tableti koyup tableti eritin. Makarnayı ilave edip haşlayın. Soğanı tereyağ sıvıyağ karışımında kavurun. Kuzu kulağını ekleyip soteleyin. Kremayı ve mantarı koyup biraz pişirdikten sonra makarnayı, tuzu, karabiberi, pul biberi ekleyin.
İç Baklalı Pilav
1,5 Su bardağı haşlanmış taze iç bakla
1 Su bardağı haşlanmış dilimlenmiş mantar
2 Su bardağı pirinç
3 Su bardağı sıcak su
2 Yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 Çay bardağı sıvı yağ
2 Küçük soğan
Yarım demet dereotu
1 Tatlı kaşığı şeker, tuz, karabiber
Yapılışı: Küçük kesilmiş soğanı ve fıstığı sıvı yağda kısık ateşte kavurun. Tuzlu suda bekletilip yıkanmış pirinci, şekeri, tuzu ilave edip kavurun. 3 Su bardağı sıcak suyu koyup, pilavı pişirin. Mantarı, iç baklayı, dereotunu, karabiberi pilava karıştırp pilavı demledikten sonra servis yapın.
1 Su bardağı haşlanmış dilimlenmiş mantar
2 Su bardağı pirinç
3 Su bardağı sıcak su
2 Yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 Çay bardağı sıvı yağ
2 Küçük soğan
Yarım demet dereotu
1 Tatlı kaşığı şeker, tuz, karabiber
Yapılışı: Küçük kesilmiş soğanı ve fıstığı sıvı yağda kısık ateşte kavurun. Tuzlu suda bekletilip yıkanmış pirinci, şekeri, tuzu ilave edip kavurun. 3 Su bardağı sıcak suyu koyup, pilavı pişirin. Mantarı, iç baklayı, dereotunu, karabiberi pilava karıştırp pilavı demledikten sonra servis yapın.
0 Responses to "Girit Kabağı Dolması-Kremalı Jambonlu Makarna-Kuzu Kulaklı Makarna-İç Baklalı Pilav"
Yorum Gönder