ISPANAK CORBASI

Author: LUGAS // Category:

MALZEMELER
  • 500 gr. Ispanak
  • 1 kuru sogan
  • 1/2 fincan un
  • 250 ml süt
  • 6-9 su bardagi et suyu veya su (Corbayi koyu veya sivi sevenler göre degisiyor)
  • yaklasik 125 gr. margarin
  • karabiber
  • rendelenmis kasar peynir
  • pul biberi
  • kitir ekmek
  • tereyagi
  • tuz

HAZIRLANISI

Öncelikle ispanaklar ayiklanip yikandiktan sonra bir tencerenin icine 1 su bardagi tuzlu su konup,yumsayinmcaya kadar haslanir. Ispanaklar haslandiktan ve soguduktan sonra fazla suyu avucumuzla sikalim. Daha sonra bicakla ince ince kiyalim. Sogan rendelenir ve bir tencerede ceyrek margarin ile pembelesinceye kadar pisirilir. Pembelesen soganin icine hazirladigimiz ispanaklar eklenir ve baharatlarla beraber kavrulur. Baska bir tencerede, un ve kalan margarin kavrulur daha sonra icine süt ve kavurdugumuz ispanaklar eklenir. Ardindan et suyunuda ilave ettikten sonra kaynamaya birakilir. Arzuya göre ispanak tanelerini yok etmek icin blendirdan gecirebilir. Corba pistikten,kivama geldikten sonra ocaktan alinir ve dinendirilir. Kasar peyniri rendesi,kitir ekmek ve tereyaginda kizartigimiz pul kirmizibiber ile servis yapabilinir.

Afiyet olsun.

0 Responses to "ISPANAK CORBASI"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...