KREMALI FIRIN KÖFTE

Author: LUGAS // Category:

Bu güzel tarifi cok sevdigim arkadasim Gönülde görmüstüm ve hemen yapmaya karar vermistim. Coktan yaptim ama yayinlamak bu güne kismetmis.

MALZEMELER
  • 300 gr. kıyma
  • 3 dilim bayat ekmek ici
  • 2 soğan
  • 1 kutu süt kremasi
  • 1 cay bardagu süt
  • 1/4 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 tane patates
  • 1 su bardagi rendelenmis kasar peyniri
  • 5-6 diş sarımsak
  • 3 ad. orta boy havuç
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • karabiber
  • tuz

HAZIRLANISI

Bir kabin icine kiymayi koyup icine ekmek icini ufatarak ekleyin.Maydanozu kücük kücük dogradiktan sonra,sogani rendeleyin tuz kimyon ve karabiber ile kiymayi yogurun. Yogurdugunuz kiymadan misket büyüklügünde köfteler yapin ve bir firin kabina dizin. Firinda 150 °C biraz kizarincaya kadar pisirin. Diyer yandan patates ve havuclar rendelenir, soganlar halka seklinde dogranir. Tavaya 1 yemek kasigi kadar sivi yag konur,önce soganlar öldükten sonra ardindan hazirlanmis olan sebzeler icine eklenir. Köftelerin üzerine tavadaki sebzeler esit miktarda dagitilarak dökülür. Baska bir derin kabin icine süt ve süt kremasi konur ve icine dövülmüs sarimsak eklenerek iyice karistirilir ve bu sosta köftelerin üzerine döküp 180 °C de 30 dk. pisirilir. Pistikten sonra firindan alinip üzerine rendelenmis kasar peyniri serpilir yaklasik 10-15 dak. peynirin erimesi icin firinda pisirilir. Sicak servis yapilir.Afiyet olsun..

0 Responses to "KREMALI FIRIN KÖFTE"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...