REVANİ

Author: LUGAS // Category:

Ramazan bayramında misafirlerime ikramımdı Revani,Yaprak Sarması ve Rus Salatası o zaman blog oluşturma düşüncem olmadığı için resimlerini ayrı ayrı çekmemiştim üyesi olduğum anneler forumuna göndermek için çekmiştim bu fotoğrafı.Revani çok sevdiğim ama pek sık yapmadığım bir tatlı sizlerlede paylaşmak istedim. Kurban Byaramı yaklaşıyor şimdiden ikramlıklarımı düşünmeye başladım bile sizlerlede paylaşacağım ikramlarımı.

Rus salatası tarifini ilerleyen günlerde ekleyeceğim ;)


Revani için Malzemeler:

Keki için:
3 yumurta
1 su bardagi seker
1 su bardagi yogurt
1 su bardagi irmik
1 su bardagi un
1 paket vanilya
1 tatli kasigi karbonat
Şerbet için:
3 su bardagi su
3 su bardagi seker
½ limon suyu
Yapılışı:
Önce şerbetimizi hazırlıyoruz bunun için 3 su bardağı suyu kaynatıp içine şekeri ilave edip şeker eriyinceye kadar karıştırarak pişirin.Şeker eridikten sonra ocağın altını kısıp 5-10 dk daha kaynatın limon suyunuda ekleyip ocaktan alın ve ılımaya bırakın.
Keki için Yumurtaları ve şekeri iyice çırpın şeker eriyinceye kadar.
Yağı yoğurdu ekleyip karıştırın.
Karışımın içine unu eleyin sırasıyla irmiği, karbonatı,vanilyayı ekleyip iyice karıştırın.
Hazırlanan keki yağlanmış bir tepsiye dökün ( yuvarlak tepsiyse yaklaşık 26-28 cm çaplarında olmalı tepsiniz kareyse 25*30 cm yeterli olur) orta ısılı fırında (175 derece) üzeri kızarana kadar pişirin.
İçini kürdanla kontrol edin kekin içine batırdığınız kürdan temiz çıkarsa pişmiş demektir eğer hamurlu çıkıyorsa kekin üzerini alimünyum folyoyla örtün ve kekinizi pişirmeye devam edin.
Kekimiz pişince biraz ılıması için biraz bekletip keki dilimleyin ve yine hafif ılımış olan şerbeti üzerine döküp 3-4 saat kekin şerbeti çekmesi için dinlendirin.
Afiyet Olsun.

0 Responses to "REVANİ"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...