Aslında kabaracağından umutsuz bir şekilde keki fırına vermiştim ama umduğum olmadı :) Erkan'ı uyutup keki yapmaya başlamıştım; tam yumurta ve şekeri çırparken Erkan uyandı. Onları bırakıp oğlumu tekrar uyuttum. Tabi bu arada yumurta sarıları hafif kurumaya başlamıştı. Kek hamurunu ikiye bölüp kakao eklerken Erkan yine uyandı; bu sefer yanıma getirip mama sandalyesine koydum. Fazla dayanmayıp ağlamaya başlayınca apar topar fırına koydum keki. Tarif Dr. Oetker'den. Baharatlı bir kek olur sanmıştım ama eklenen baharatların tadını yerken pek fazla hissedemedim.
Malzemeler:
- 4 yumurta ( 3 kullandım)
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 125 g margarin ( 1/2 su b. sıvıyağ kullandım)
- 1 su bardağı iri kırılmış ceviz
- 1, 5 tatlı kaşığı muskat rendesi
- 1,5 tatlı kaşığı zencefil
- 1 yemek kaşığı kakao ( 2 kaşık kullandım)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4 su bardağı un ( 3 bardak kullandım)
Üzeri için pudra şekeri ( kullanmayı unuttum)
Hazırlanışı :
Şeker ve yumurtaları krema kıvamına gelene kadar çırpın. Sonra süt ve yağı ekleyip karıştırın. Muskat rendesi ve zencefili ilave edin. Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ekleyin ve karıştırın. Cevizi ilave edin. Yağlanmış kek kalıbına malzemenin yarısını koyup kalana kakaoyu eleyerek ekleyin ve karıştırın. Bu karışımı beyaz hamurun üzerine yayın. Daha sonra bir çatalla kalıptaki hamurları kenarlardan dibe doğru spiraller çizerek birbirine karıştırın. Önceden ısınmış 170 derece ( turbo fırında 160 ) 40-45 dk. pişirin. Kek soğuyunca kalıptan çıkarın. Üzerine pudra şekeri serpin.
Afiyet olsun...
0 Responses to "Muskatlı Kek"
Yorum Gönder