Kabak Karnıyarık

Author: LUGAS // Category:


Tarifi Oktay Usta'nın programında görmüştüm. Daha sonra da annemlerde yemiştik. Hafta sonu da ben denedim. Yemeğin pişmesine yakın üzerine belki kaşar rendesi de eklenebilir.

Malzemeler:

  • 3 adet kabak
  • 300 gr. tavuk göğsü
  • 1 adet domates
  • 2 adet sivribiber
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 kaşık salça
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber
Hazırlanışı:

Kabakların kabuklarını kazıyın. Boylamasına ortadan ikiye kesin. Bir tencerede kaynayan tuzlu suda yumuşayana kadar 12-13 dk. haşlayın. Diğer taraftan soğanı yemeklik doğrayın. Sarımsağı da ince ince doğrayıp bir tencereye önce yağı sonra bu malzemleri ekleyip kavurun. Küçük küçük kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini ilave edin. Etleri 5-6 dk. soteledikten sonra sivri biberi ekleyip karıştırın. Bir süre sonra kabuğu soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesi ve salçayı ekleyin; karıştırın. Sonra tuzunu, karabiberini ilave edip 1 su bardağı sıcak su ekleyin. 1-2 dk. daha pişirip ocağın altını kapatın. Bu arada haşlanan kabakları soğuk suyun içine alıp ortasındaki çekirdekli kısımı bir tatlı kaşığı yardımı ile alın. Hafif yağladığınız bir tepsiye kabakları yerleştirin. Pişen tavuklu harcınsuyunu bir tabağa süzgeç yardımı ile süzün. Kalan malzeme ile kabakların içerisini doldurun. Süzdüğünüz suyu tepsiye, kabakların arasına dökün. Bana suyun miktarı az geldiği için biraz salçalı su da ekledim. Önceden ısınmış 190 derece fırında 15-20 dk. pişirin.
Afiye olsun...

0 Responses to "Kabak Karnıyarık"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...