SU BÖREĞİ

Author: LUGAS // Category: , , , , , , , , ,
SU BÖREĞİ


Herkesin sevdiği bir börek türüdür su böreği hazırlanışı biraz zahmetli ama nefis tadı için değer, buyurun işte tarifi :

MALZEMELER :
• 10 tane yumurta
• 1 çay bardağı su
• Tuz
• Aldığı kadar un
• 1 kalıp beyaz peynir
• 1 demet maydanoz
• 250 gram tereyağı

YAPILIŞI : İlk olarak yumurtaları tuz ve su ilavesiyle biraz çırpıyoruz unu ekleyip kulak memesinden biraz daha sertçe bir hamur yoğurup üzerini örtüp yarım saat dinlendiriyoruz. Hamuru bezelere ayırıp tepsimizin ebatlarına göre açıyoruz büyük bir tencereye bolca su koyup tuz ilavesiyle kaynatıyoruz.ilk iki yufkamızı haşlamadan yağlanmış tepsiye arasına eritilmiş tereyağı sürerek yayıyoruz.diğer hamurları önce haşlayıp sonra soğuk sudan geçirip hafifçe sıkıp tepsiye yayıyoruz her kata erittiğimiz yağdan gezdiriyoruz.tam orta kata gelince iç harcımızı yayıp kalan yufkalarada aynı işlemi tekrarlyoruz en üste yayacağımız yufkayı haşlamıyoruz üzerine yağdan sürüp bıçakla tam ortadan çizik atıyoruz ve 200 dereceye ısıttığız fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.



2 Responses to "SU BÖREĞİ"

muhammet cihat bürcü Says :
17 Aralık 2011 14:04

Bayılırım :D Ben su böreğine:) olsada yesek :D
Tarafini en kısa sürede deniyeceğim. bakalım pastanelerdeki gibi yapabiliyormuyum.
Ayrıca çok tşkler çok sadece bir şekilde anlatmışsınız..

LUGAS Says :
1 Ocak 2012 12:59

görevimiz muhammet bey en sade en lezzetli tarifleri yayınlamaya çalışıyoruz elimizden geldiğince sağolun :)

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...