Hamur Kızartması (Çirişli, Peynirli, Şekerli)-Kıymalı Kızartma Böreği-Pirinçunlu Kek

Author: LUGAS // Category: ,
Hamur Kızartması (Çirişli, Peynirli, Şekerli)



1 Yemek kaşığı dolusu kuru maya
1 Su bardağı ılık su
1 Tatlı kaşığı şeker, tuz
1 Çay kaşığı dolusu karbonat
Aldığı kadar un
İç malzemeleri:
Beyaz peynir, maydanoz
Çiriş, soğan, tuz, pulbiber
Pudra şekeri, sıvı yağ
Yapılışı: Çirişi temizleyin, irice kesip yıkayın ve haşlayın. Küp kesilmiş soğanı sıvı yağında kavurun. Haşlayıp sıktığınız çirişi, tuzu, pul biberi ekleyip kavurun. Hamuru için, 1su bardağı ılık suda mayayı ve şekeri eritip 15 dak. bekletin. Unu, karbonatı, tuzu, yeterince suyu ilave edip ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamuru kabarana dek bekletin. Hamurdan bir parça koparıp merdaneyle açın. Açtığınız hamurun yarısına çirişli içten serpiştirin. Hamurun diğer yarısını üzerine kapatıp, su bardağının ağzıyla yuvarlaklar kesin. Peynirlileri de aynı şekilde hazırlayıp, kızgın sıvı yağda kızartın. Şekerli olanlarını yapmak için, hamurdan büyük bir parça koparıp merdaneyle açın. 8 Üçgen parçaya kesip, kestiğiniz parçaları sigara böreği gibi (içine bir şey koymadan) sarın. Uçlarını suya batırıp kapatın ve sıvı yağda kızartın. Şekerli börekleri bol pudra şekerine bulayıp, ılık veya soğuk servis yapın.

Kıymalı Kızartma Böreği



Hamuru için:
1 Su bardağı yoğurt
1 Yumurta
1 Kabartma tozu
1 Silme çay kaşığı şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
Yeteri kadar un
Harcı için:
Kıyma
Soğan küçük küp kesilmiş
Maydanoz ince kesilmiş
Tuz, karabiber
Kırmızı toz biber
Sıvı yağ
Yapılışı: Yoğurt ve yumurtayı karıştırın. Diğer malzemeleri de ekleyip, kulak memesi yumuşaklığından hafifçe sert bir hamur yoğurun. Harcı için, soğan ve kıymayı biraz sıvı yağında birlikte kavurun. Tuzu, baharatları, maydanozu ekleyip karıştırın. Kıymalı harcı soğutun. Hamurdan küçük elma büyüklüğünde bezeler yapın. Bir bezeyi merdaneyle 20cm. çapında açıp, ortadan ikiye kesin. Kesilen parçaların geniş taraflarına kıymalı içten koyup, sigara böreği şeklinde sarın. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayıp börekleri kızartın. Kıymalı kızartma böreğini sıcak servis yapın. Soğuyunca tüm lezzeti gidiyor.

Pirinç Unlu Kek



200gr.+1 Su bardağı pirinç unu
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı süt
1 Su b ardağı şeker
4 Yemek kaşığı kakao
1 Kabartma tozu, 1 vanilya
2 Yemek kaşığı toz yeşil fıstık
1 Avuç iri dövülmüş fındık
3 Yumurta
Üzeri için:
1 Paket çikolata sosu
1 Su bardağı süt
Hindistan cevizi rendesi
Yapılışı: Yumurtalarla şekeri birlikte çırpın. Sıvı yağ ve sütü ekleyip tekrar çırpın. Pirinç ununu, kabartma tozunu, vanilyayı, kakaoyu ilave edip karıştırın. Kek hamurunu yağlanmış unlanmış kalıba dökün. Üstüne fındığı ve fıstığı serpip karıştırın (çok fazla karıştırmayın fındık ve fıstık altta kalacak şekilde hafifçe karıştırın). Pirinç unlu keki fırında pişirin. Keki kalıbından çıkarıp, sıcakken üzerine kaşık kaşık soğuk sütü dökün. Üzerine bolca hindistan cevizi serpin. Çikolata sosunu üzerindeki tarife göre pişirip, kekin üstüne dökün. Pirinç unlu keki 1 gün bekletip seris yapın.

0 Responses to "Hamur Kızartması (Çirişli, Peynirli, Şekerli)-Kıymalı Kızartma Böreği-Pirinçunlu Kek"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...