Kuru Biber/patlıcan Dolması

Author: LUGAS // Category:


Son iki haftamız oldukça yoğundu bol bol davetlerimiz ve ziyaretlerimiz oldu..Tabii ben de bol bol fotograf çektim ;) Bu dolma eşimin kuzeni Aysel'den.. Eşim aslen Uşaklıdır.. Bende evlenerek sonradan olma bir Uşaklıyım. Tamamen yabancısı olduğum bu yörenin damak tadını zamanla sevdim.. İlk başlarda herşey çok acı gelmişti :) Uşağın tarhana çorbası ve kuru biberi meşhurdur mesela.. İkiside oldukça lezzetli ama bir o kadar da acıdır... Acı yemekte güney doğuyla yarışacak bir il göster deseniz ben Uşak ve Denizliyi gösterirdim. Acıyı gerçekten çok seviyorlar.. Genetik bir durum herhalde çünkü Bulut'unda acıya karşı ilgisi var. :) (Ellerine sağlık Aysel'cim herşey çok lezzetliydi..)
malzemeler:
kuru dolmalık biber/ patlıcan
2 soğan
1 bardak bulgur
1 bardak kırık pirinç
nane, tuz, k.biber, sumak
2-3 diş sarımsak
1 kaşık biber salçası
1 çay bardağı zeytin yağ
2 bardak ılık su
Önce sıcak tuzlu suda kuru biber/patlıcanlarınızı yumuşamaya bırakın.
Bir tencerede zeytinyağın içinde ince doğranmış soğanları pembeleştirin. Salçanızı ekleyin. Bulguru ve pirinçi yıkayın soğanlara katın. Sarımsakları sıkın, baharatlarla birlikte ekleyin. Ilıık suyunuzu ekleyin dolma içinizi diri bir şekilde pişirin. Altını kapatın. Kuru biberleriniz/patlıcanlarınız yumuşadığında içlerini %75 oranında doldurarak derin bir tencereye dizin. Dolmaların 1 parmak üstüne çıkacak kadar hafif salçalı su hazırlayabilirsiniz yada direk sıcak su koyabilirsiniz. (Damak tadınıza kalmış) Dolmalar pişince altını kapatın üstüne hafif zeytinyağ gezdirin dinlenmeye bırakın. Eğer denemek isterseniz bu resmini çektiğim dolmalar gibi (eşi byle tercih ediyor) piştikten sonra ayrıca fırına atarak üstü kızarana kadar pişirebilirsiniz.

0 Responses to "Kuru Biber/patlıcan Dolması"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...