BAZLAMA

Author: LUGAS // Category: , ,
Bazlama sevmeyen var mı? Eminim çok azdır.Mis gibi hele sıcacık olduğunda yemesi ayrı bir keyif olan ekmekler.Önceden odunlu fırınlarda yapılırdı.Tabii hala öyle yapılıyordur ama apartman dairesinde odunlu fırını bulamayacağımıza göre bizde ocak üstünde teflon tavada yaparız.Yapılmaz mı yapılır elbette.Hatta yapılmış bile şekilde görüldüğü üzere :)
Bu tarifimi de Özlem'in düzenlediği kahvaltı etkinliğine http://mutfaktayimm.blogspot.com/ göndermek istiyorum.






Malzememiz:Çok fazla bir malzemeye ihtiyacımız yok aslında.Un ,maya ,su,tuz ve teflon tava.Bu kadar az malzemeyle mükemmel bir lezzet.Burada biraz el marifetine ihtiyaç duyacağız.Birde dikkat etmemiz gereken ele yapışan yumuşak bir hamur hazırlamamız gerekecek.
  • Arzu ettiğimiz miktarda un.
  • Tuz
  • Pakmaya
  • ılık su

Yapılışı:Az önce de söylediğim gibi yumuşak kıvamda bir hamur elde edelim.Hamurumuz mayalandıktan sonra büyük bezelere ayıralım.Yapışmaması için altına ve üstüne un serpip elimizle yuvarlak şekil verelim.Teflon tavada altlı üstlü pişirelim.Pişen bazlamaları yan yana sıralayalım.

Sıcağı sıcağına tereyağıyla ne kadar güzel olur değil mi :)

Afiyet olsun


0 Responses to "BAZLAMA"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...