Dilber Dudağı

Author: LUGAS // Category:
En sevdiğim tatlılardandır.Hem çok hafif hem lezzetli.Biraz yapımı uğraştırsa da değer :)
Tarif sevgili Halama ait.Kendisine buradan çok teşekkürederim.

Malzemeler :

Hamuru için :

  • 125 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Aldığı kadar un

Üstü için:

  • 125 gr tereyağı

İçi için:

  • Ceviz

Açmak için:

  • Buğday nişastası

Şerbeti için:

  • 5 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı:Hamuru için olan malzemelerimizi karıştırıp özlü bir hamur elde edelim.Çok sert olmasın. Hamurumuzu 4 e bölelim ve 15 dakika kadar dinlendirelim.Üzerini nemli bir bezle örtelim ki kurumasın.4 e böldüğümüz parçalardan bir tanesini alıp tekrar 20 parçaya bölelim.Bir tabak büyüklüğünde teker teker açıp aralarına bol nişasta serpelim.Sonra 20 parçayı alıp büyük bir şekilde açalım.Açtığımız parçayı bir kenara koyalım.Aynı işlemi tekrar edelim.Bir büyük parça daha açtıktan sonra üzerine ceviz serpelim ve diğer büyük parçayı onun üzerine koyalım.Sonra çay bardağı ile keselim.Ve bir biri üzerine katlayalım.Teker teker tepsiye dizelim.Üzerine tereyağını eritip dökelim.200 derecede pişirelim.Diğer taraftan şerbetini hazırlayıp soğuk bir şekilde dökelim.Tatlı ve şerbet soğuk olacak.Eğer tatlınızı servis ederken hep taze olmasını istiyorsanız ben genelde öyle yapıyorum.Şerbetini hazırlayıp tatlıyı şerbetin içine daldırıp çıkarıyorum ve öyle servis ediyorum.Tatlınız her an taze oluyor.afiyett olsunnnn



0 Responses to "Dilber Dudağı"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...