Yoğurt Tatlısı Tarifi
Author: LUGAS // Category: tarif, tarifi, Tatlısı, yemek, yemek tarifleri, yoğurtYOĞURT TATLISIMALZEMELER
6 çay bardagi un yada 3 bardak un
3 bardak irmik
1 çay bardagi margarin
3 çay bardagi toz seker
3 çay bardagi yogurt
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 limon kabugu rendesi
Serbeti için
1/2 limon suyu
5 su bardagi seker
3,5-4 su bardağı su
YAPILIŞI
Yumurta, seker, hafifçe eritilmis yag birkaç dakika çirpilir ve yogurt ilave
edilerek çirpmaya devam edilir. Rendelenmis limon kabugu ve una
karistirilmis kabartma tozu ilave edilip 1-2 kez daha karistirilir ve kalin
kenarli yaglanmis bir payrekse dökülür. 170 derecede 45 dakika kadar
pisirilir. Diger yanda su ve seker kaynatilip limon suyu ilave edilerek
serbet hazirlanir. Tatli soguyunca serbet sicak olarak ilave edilir. Tam tersi
de yapilabilir, serbet soguk tatli sicak olabilir.
0 Responses to " Yoğurt Tatlısı Tarifi"
Yorum Gönder