Şekerpare Tarifi

Author: LUGAS // Category: , , , ,





ŞEKERPARE
şekerpare tarifiMALZEMELER
250 gr. margarin,
1,5 su bardagi pudra sekeri,
2 adet yumurta sarisi,
4 su bardagi un,
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,
1 kahve fincani yesil fistik.
Serbeti için:
4 su bardagi su,
4 su bardagi tozseker,
1/2 limon suyu
 
YAPILIŞI
Margarini eritip sogutun. Pudra sekeri, yumurta sarilarini ilave edip krema
haline gelinceye kadar karistirin. Vanilya ve kabartma tozunu ekleyin. Unu
ekleyip kulak memesi yumusakliginda bir hamur yapin. Ceviz
büyüklügünde koparip yuvarlayin. Üzerine hafifçe bastirin. Yaglanmis
tepsiye aralikli dizin. Ortalarina fistik batirin. 180öb0C isitilmis firinda
pembelesinceye kadar pisirin. Serbet için seker ve suyu iyice kaynatin.
Limon suyunu katin. Firindan çikan sekerparelerin üzerine sicak serbeti
dökün. Serbetini çekip soguyunca servis yapin.

0 Responses to " Şekerpare Tarifi"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...