Soğan Çorbası
Author: LUGAS // Category: corba, corba tarifleri, çorba, çorba tarifleri, sebze çorbaları, sebzeli çorbalar, soğan corbası, soğan çorbası, soğan çorbası tarifi, tarif al, tarifal, tariflerSoğan Çorbası
çorba tarif no:10
soğan çorbası misafirlerinizin asla aklından çıkmayacak kadar lezzetli en güzel örneklerinden Soğan Çorbasıdır, genellikle et suyu ile, üzerine kızarmış ekmekler ve rendelenmiş peynir koyulup, fırına verilmek suretiyle hazırlanıyor. Fırın gerektirmeyen, daha kolay bir versiyonunu da kremayla yapabiliriz.
işte soğan çorbasının malzemeleri ve yapılışı.
Malzemeler:
- 45 gr. tereyağı
- 500 gr. kuru soğan
- 65 gr. taze soğan
- 25 gr. un
- 1,5 lt. et suyu (yoksa bulyon yardımıyla da hazırlayabilirsiniz)
- 2 yumurta sarısı
- Maydanoz, kekik, biberiye, frenk soğanı
- 200 gr. bira
- 180 gr. krema
- 30 gr. tereyağı
- Bir kaç dilim tost ekmeği
- 2 kesme şeker
Yapılışı:
Taze ve kuru soğanları, maydanoz, biberiye, kekik ve frenk soğanını doğrayın. Kuru soğanlar yarım halka şeklinde kalabilir.
Taze ve kuru soğanı derin bir tencerede ya da varsa wok’ta 6 dk. tereyağı ile kavurun.
Sırasıyla, şeker, un, et suyu, tuz ekleyin.
2 yumurta sarısı ve otları mikserde karıştırın. Üzerine bira ve kremayı ekleyip, karıştırmaya devam edin.
Bu karışımı çorbaya ekleyin.
Üzerine tereyağında kavurduğunuz tost ekmeklerini koyarak sıcak servis yapın.
0 Responses to "Soğan Çorbası"
Yorum Gönder