Mahluta Çorbası
Author: LUGAS // Category: corba, corba tarifi, çorba, çorba tarifi, çorba tarifleri, mahluta corbası, Mahluta Çorbası, mahluta çorbası tarifi, tarif, tarif al, tarifal, tarifal.blogspot.comMahluta Çorbası
Mahluta Çorbası İçin Gerekli Malzemeler:
• Kırmızı ya da yeşil mercimek, 1 su bardağı
• Pirinç, ¼ su bardağı
• Kuru soğan, 1 adet
• Sarımsak, 2 diş
• Yeşilbiber, 2 adet
• Et ya da tavuk bulyon, 2 adet
• Tereyağı ya da sıvıyağ, 2 yemek kaşığı
• Havuç, 1 adet küçük
• Orta ya da küçük boy patate,s 1 adet
• Sıcak su, 2,5 litre
• Kimyon,
• Toz kişniş
Mahluta Corbası Tarifi Yapılışı:
• Diğer tarifte de olduğu gibi mercimeği pirinç ile birlikte biraz yıkayıp ve süzülmesi için bir kenara alın.
• Daha sonra da soğanı, sarımsağı, biberi, havuç ve patatesi yemeklik olacak şekilde doğrayın, tereyağı ya da sıvıyağ (hangisini seçtiyseniz) ile birlikte tencereye aldığınız soğan, biber ve sarımsağı tuz ekleyerek pembeleşene kadar kavurun.
• Karışıma havuç ve patatesi de ekleyerek biraz daha kavurun.
• Önceden yıkayıp süzdüğünüz mercimek ve pirinçleri de tencerenin içine katarak 1-2 kez karıştırın, sıcak suyu tencereye koyun ve baharatlar ile (Kimyon en önemlisi dozu ne eksik ne fazla olmamalı) birlikte bulyonları da ekleyin.
• Mercimekler ve pirinçler tamamen pişene kadar orta ateşte biraz kaynatın.
• İster blendırdan geçirin, ister geçirmeden doğal bırakın zevkinize kalmış.
• Mahluta çorbamız hazırdır, afiyet olsun…
0 Responses to "Mahluta Çorbası"
Yorum Gönder