Hindistan Cevizli Dolgulu Pudingli Kurabiye

Author: LUGAS // Category:


Her yıl yapılan 'en iyi buğday' yarışmasını yine aynı çiftçi kazanmıştı. Çiftçiye bu işin sırrı soruldu. Çiftçi:

-Benim sırrımın cevabı, kendi buğday tohumlarımı komşularımla paylaşmakta yatıyor, dedi.

-Elinizdeki kaliteli tohumları rakiplerinizle mi paylaşıyorsunuz? Ama neden böyle bir şeye ihtiyaç duyuyorsunuz? diye sorulduğunda,

-Neden olmasın, dedi çiftçi.

-Bilmediğiniz bir şey var; rüzgâr olgunlaşmakta olan buğdaydan poleni alır ve tarladan tarlaya taşır. Bu nedenle, komşularımın kötü buğday yetiştirmesi demek, benim ürünümün kalitesinin de düşük olması demektir. Eğer en iyi buğdayı yetiştirmek istiyorsam, komşularımın da iyi buğdaylar yetiştirmesine yardımcı olmam gerekiyor.

KISSA'DAN ALINACAK HISSE: Sevgi ve paylaşmak en yakınınızdan başlar. Sonra yayılarak devam eder. Kin, cimrilik, nefret kimsenin hoşlanacağı davranışlar değildir.

ALINTI.

Dün Medinem'de gördüm ve bende paylaşmak istedim ne de olsa anafikir buydu..

Bu hikayeden sonra sanırım başka söze yer yok..

Tarifim hünerli bayanlar'dan gerçekten çok güzel bir kurabiye..

Mutlaka deneyin derim..


Malzemeler

* 1 Paket (Dr.Oetker) Bitter Çikolatalı Puding
* 1 Paket (250 Gr.) Margarin (Sana-hamur işi)
* 3 Yemek Kaşığı (tepeleme) Pudra Şekeri
* 1,5 Su Bardağı Fındık Aromalı Kek Un
* 2 Su Bardağı Un
* 1 Su Bardağı Hindistan Cevizi (yaklaşık)

Yapılışı

* Margarini oda sıcaklığında iyice yumuşatın.
* Margarinin üzerine, toz halindeki puding, pudra şekeri, fındık aromalı kek un ve 1 su bardağı beyaz un'u birlikte eleyin.
* Yoğurmaya başlayın. Hamur toparlanıncaya kadar azar azar beyaz un eklemeye devam edin. Yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
* Hamurun üzerini örterek, buzdolabında yarım saat dinlendirin.
* Hamurdan cevizden biraz iri parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın. Baş parmağınız ile içli köfte yapar gibi çevire çevire içini çukur yapın.
* 2 çay kaşığı hindistan cevizini ekleyin ve ağzını büzerek kapatın. Nazikçe yuvarlayın ve üzerine hafifçe bastırın.
* Yağlı kağıt serili tepsiye, 2-3 cm. aralıklar ile dizin.
* Önceden ısıtılmış, 180 derece fırında, 20-25 dk. pişirin.
* Kurabiyeler fırından çıktığında yumuşak olacak, bir süre sonra sertleşecekler.

Afiyet olsun..

0 Responses to "Hindistan Cevizli Dolgulu Pudingli Kurabiye"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...