Annemin bu meşhur tarifi, kurabiyeler arasında bir klasik olan elmalı kurabiyeyi tarif defterlerine eklemek isteyenlere şiddetle tavsiye edilir :) Çok lezzetli bir tarif olan bu kurabiye ile ilgili küçük bir sır daha; hamuru tart hamuru olarak da kullabilirsiniz. Tek yapmanız gereken yağladığınız bir tart kalıbına yayarak pişirmek ve sonra istediğiniz meyveler ve jöle ile süslemek.
Malzemeler:
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
250gr. margarin (oda sıcaklığında)
½ kg. un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İç Malzeme:
2-3 adet rendelenmiş elma
3 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
½ su bardağı dövülmüş ceviz (isteğe bağlı)
Üzeri İçin:
Pudra şekeri
Unun bir kısmı azar azar ekleyerek hamuru yoğurun. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamur dinlenirken iç malzemeyi teflon bir tavada 5dk. kadar soteleyin. ( Ben bazen çiğden de yapıyorum, çok farkı olduğunu söyleyemem!) Hamuru unlayarak bir merdane ile açın. Üçgen şeklinde keserek iç malzemeden bir kaşık kadar koyun. Rulo yapın, isterseniz ay şekli verebilirsiniz. 175 derece fırında, tabanları tepsiden rahatça ayrılana kadar, 25-30k. kadar pişirin. Biraz soğuyunca bir süzgeç ile üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Malzemeler:
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
250gr. margarin (oda sıcaklığında)
½ kg. un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İç Malzeme:
2-3 adet rendelenmiş elma
3 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
½ su bardağı dövülmüş ceviz (isteğe bağlı)
Üzeri İçin:
Pudra şekeri
Unun bir kısmı azar azar ekleyerek hamuru yoğurun. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamur dinlenirken iç malzemeyi teflon bir tavada 5dk. kadar soteleyin. ( Ben bazen çiğden de yapıyorum, çok farkı olduğunu söyleyemem!) Hamuru unlayarak bir merdane ile açın. Üçgen şeklinde keserek iç malzemeden bir kaşık kadar koyun. Rulo yapın, isterseniz ay şekli verebilirsiniz. 175 derece fırında, tabanları tepsiden rahatça ayrılana kadar, 25-30k. kadar pişirin. Biraz soğuyunca bir süzgeç ile üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
0 Responses to "ELMALI KURABİYE"
Yorum Gönder