ELMALI KURABIYE

Author: LUGAS // Category:

MALZEMELER

  • 4 Elma
  • 3 su bardagi un
  • 3 yemek kasigi toz seker
  • 250 gr. margarin
  • 1/2 limon suyu
  • 2 cay kasigi tarcin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 su bardagi ceviz ici
  • 1/2 su bardagi pudra sekeri

HAZIRLANISI

Elmalar yikanir soyulur ve rendelenir.Toz sekeri eklenir.Elmalar suyunu cekinceye kadar 2-3 tasimlik kaynatilir.Kaynadiktan sonra sogumaya birakilir.Soguduktan sonra iri cekilmis ceviz ve tarcin konur.Bir tarftan da unu eleyip ortasina yogurt,kabartma tozu,yag ve limon suyu ekleyin ve yogurun. Yaklasik 15 dak. hamuru dinlendirin.Hamuru yarim santim kalinliginda acin ve yaklasik 8-10 cm büyüklügünde kareler kesin.Ortasina elmali ic koyup uclarini ortadan birlestirerek pohca yapin. Pahcalar yaglanmis firin tepsisinde 200 derecede pembelesinceye kadar pisirilir.Firindan alinir,pudar sekeri serpilir.Afiyet olsun.

0 Responses to "ELMALI KURABIYE"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...