En sevdiğim lezzetler sıralamasında ilk 5 içindedir elmalı kurabiye ve çocukluğumun vazgeçilmez lezzetlerinden biridir, annemde çok güzel yapar doğrusu...
Malzemeler
Yapılışı
Malzemeler
- 1 paket margarin
- 2,5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bar. pudra şekeri
- 3 su bar. un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 orta boy elma
- 1 çay bar. toz şeker
- 1 çay bar. çekilmiş ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı
- Önce içini hazırlıyoruz : elmaları soyup rendeliyoruz ve orta ateşte şeker, ceviz ve tarçını ekleyip 15 dk kadar pişiriyorum ve kenara soğumaya alıyorum.
- Hamuru için tüm malzemeyi karıştırıp ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz(un yetmezse eklebilir)
- Hamurdan ceviz büyüklüğüne parçalar koparıp elimizde yassı yuvarlak hale getirip, ortasına harçtan 1 tatlı kaşığı koyuyorum ve hamurun iki tarafını uçlarını kapatıyorum.
- Yağlı kağıt serdiğim fırın tepsisine 3 'er parmak aralıkla diziyorum ve üzerlerine bıçakla verev çizikler atıyorum. 180 C önceden ısıttığım fırında kurabiyelerim altın sarısı renk alana kadar pişiriyorum
- Fırından çıkınca kurabiyeler hafif ılıyınca pudra şekeri serpiyorum.
0 Responses to "Elmalı Kurabiye (anne tarifi)"
Yorum Gönder