Yemek etkinliklerindeki bu ayki ev sahibemiz Saliha, konusu ise ekmek.
Ekmeğin tarifini Hatice'den aldım. Asıl tarifte 3 su bardağı kepek unu ve 1,5 su bardağı beyaz un kullanılıyordu, ben hepsini beyaz un ile yaptım.
Malzemeler :
Hamuru için :
- 1,5 su bardağı ılık su
- 40gr yaş maya
- 4,5 su bardağı un
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
- 1/4 su bardağı çekirdeksiz üzüm
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
Üzeri İçin :
- Susam
- Sıvı yağ
Yapılışı :
- Hamur için olan tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun. Hamurun üzerine bir bez örtüp ılık yerde 30 dk dinlendirin. Hamuru tekrar yoğurun ve yuvarlak şekil verip yağlanmış borcama veya tepsiye yerleştirin.
- Üzerine sıvı yağ sürüp susam serpin ve önceden ısıtılmış fırında pişirin.
- Afiyet bal şeker olsun.
0 Responses to "CEVİZLİ VE ÜZÜMLÜ EKMEK"
Yorum Gönder