Yumurta ve Marul Salatasi - Yemek Tarifi
Author: LUGAS // Category:
Yumurta ve Marul Salatasi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 20-40dk
MALZEMELER
5 büyük marul veya kivircik salata yapragi 3 kati yumurta, haslanmis ve dogranmis 25 gr margarin veya tereyagi, yumusatilmis
YAPILIŞ TARİFİ
Marullarin sert kisimlarini kesip ayirin. Yikayip kurulayin, bir kenara koyun.
Iç Hazirligi: Yumurtalari bir kaseye koyun, 25 gr margarin ve peyniri
ekleyin. Bir çatalla ezerek yumusak bir ezme haline getirin. Eger çok
sertse karisima biraz daha margarin ekleyin.
1 marul yapragini tezgahin üstüne serin ve ortasina kasikla 1 yemek kasigi
yumurta karisimini koyun. Karisimi kenarlara yayin. Yapragin kesilmis
kenarindan baslayarak sikica sarin. Sarmalari seffaf filmle tekrar sikica
sarin.
Geri kalan marullari da ayni sekilde sarip geceden buzdolabinda tutun.
Servis Etmek Için: Sarmalari seffaf filmden çikartip biçakla 2.5 cm. olmak
üzere her parça küçük küçük kesin ve servis yapin.
Mutfak: Türk Süre: 20-40dk
MALZEMELER
5 büyük marul veya kivircik salata yapragi 3 kati yumurta, haslanmis ve dogranmis 25 gr margarin veya tereyagi, yumusatilmis
YAPILIŞ TARİFİ
Marullarin sert kisimlarini kesip ayirin. Yikayip kurulayin, bir kenara koyun.
Iç Hazirligi: Yumurtalari bir kaseye koyun, 25 gr margarin ve peyniri
ekleyin. Bir çatalla ezerek yumusak bir ezme haline getirin. Eger çok
sertse karisima biraz daha margarin ekleyin.
1 marul yapragini tezgahin üstüne serin ve ortasina kasikla 1 yemek kasigi
yumurta karisimini koyun. Karisimi kenarlara yayin. Yapragin kesilmis
kenarindan baslayarak sikica sarin. Sarmalari seffaf filmle tekrar sikica
sarin.
Geri kalan marullari da ayni sekilde sarip geceden buzdolabinda tutun.
Servis Etmek Için: Sarmalari seffaf filmden çikartip biçakla 2.5 cm. olmak
üzere her parça küçük küçük kesin ve servis yapin.
0 Responses to "Yumurta ve Marul Salatasi - Yemek Tarifi"
Yorum Gönder