Fava - Yemek Tarifi
Author: LUGAS // Category:
Fava - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
250 gr Iç Bakla 1 Küçük Havuç
2 Dis Sarimsak
1 Küçük Sogan
1 Kahve Fincani Zeytinyagi
1/2 Demet Dereotu
1 Limon
YAPILIŞ TARİFİ
Baklayi yikayip bir tencereye alin.
Havuç, sogan ve sarmisagi temizleyip tencereye ekleyin.
Malzemenin üzerini iki parmak geçinceye kadar su doldurup kaynatin.
Tenceredeki su kaynamaya baslayinca üzerinde biriken köpügü bir kevgirle alin. Zeytinyagi ilave ederek kisik ateste kaynatmaya devam edin.
Çirpma teliyle püre haline gelinceye kadar hizli hizli karistirin. Dogranmis dereotunu ilave edin.
Püre haline gelen karisimi yayvan bir tepsiye döküp sogumaya birakin.
Favayi kare veya üçgen sekilde kesin. Üzerine limon ve zeytinyagi döküp dereotu ile süsleyerek servis yapin.
Mutfak: Türk Süre:
MALZEMELER
250 gr Iç Bakla 1 Küçük Havuç
2 Dis Sarimsak
1 Küçük Sogan
1 Kahve Fincani Zeytinyagi
1/2 Demet Dereotu
1 Limon
YAPILIŞ TARİFİ
Baklayi yikayip bir tencereye alin.
Havuç, sogan ve sarmisagi temizleyip tencereye ekleyin.
Malzemenin üzerini iki parmak geçinceye kadar su doldurup kaynatin.
Tenceredeki su kaynamaya baslayinca üzerinde biriken köpügü bir kevgirle alin. Zeytinyagi ilave ederek kisik ateste kaynatmaya devam edin.
Çirpma teliyle püre haline gelinceye kadar hizli hizli karistirin. Dogranmis dereotunu ilave edin.
Püre haline gelen karisimi yayvan bir tepsiye döküp sogumaya birakin.
Favayi kare veya üçgen sekilde kesin. Üzerine limon ve zeytinyagi döküp dereotu ile süsleyerek servis yapin.
0 Responses to "Fava - Yemek Tarifi"
Yorum Gönder