Saray Usulü Lokma - Yemek Tarifi
Author: LUGAS // Category:
Saray Usulü Lokma - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk
Süre: 60dk-Fazla
MALZEMELER
250 gr Un (2 su bardagi)
1 Su Bardagi Su
1 Tatli Kasigi Taze (yas) Maya
1 Kahve Kasigi Pudra Sekeri
1 Kahve Kasigi Tuz
1 Yumurta
Surubu:
1 kg Toz Seker (4 su bardagi)
2 Su Bardagi Su 1 Tatli Kasigi Limon Suyu
Kizartma Yagi: 1 litre (5 su bardagi) Rafine Yag
YAPILIŞ TARİFİ
Küçük bir kapta maya ve pudra sekerini karistirip, 1 kahve fincani kadar
su ile eziniz. 2 kahve fincani un ekleyip iyice karistirdiktan sonra, kasenin
üstüne bir kapak kapatip, 20 dakika bekletiniz.
Kalan unu eleyiniz. Ortasini havuz gibi yapip, içine kasedeki mayali
karisimi, kalan suyu, tuzu ve yumurtayi katiniz. Elinizle yedirerek karistirip
bir hamur yapiniz. Hamuru 5 dakika sürekli yogurunuz. Hamur elinize ve
tezgaha yapismayacak kadar olgunlastiktan sonra, büyükçe bir tencereye
koyup 5 dakika daha, çekerek yogurmaya devam ediniz. Tencerenin
kapagini kapatip hamuru 30 dakika bir kenarda bekletiniz.
Surub için: Orta boy bir kaba sekeri, suyu ve limon suyunu koyunuz. Orta
ateste sürekli karistirarak sekeri eritiniz. 15 dakika kadar kaynattiktan
sonra, bir kenarda bekletiniz.
Rafine yagi bir tencereye koyup harli ateste kizdiriniz.
Hamurdan sol avucunuza sigacak kadar aliniz. Basparmaginizi hafifçe
aralik birakarak sol yumrugunuzu sikiniz. (Avucunuzdaki hamur
basparmaginizla isaret parmaginizin arasindan çikacaktir.) Hafifçe
yaglanmis bir çay kasigi ile çikan hamuru küçük küçük kopararak, kizgin
yagda kizartiniz. Kizaran lokmalari delikli kepçe ile yagdan çikarip surubun
bulundugu kaba atiniz. Bütün lokmalar kizarip surubu iyice çektikten sonra
servis tabagina koyup servis ediniz.
Mutfak: Türk
Süre: 60dk-Fazla
MALZEMELER
250 gr Un (2 su bardagi)
1 Su Bardagi Su
1 Tatli Kasigi Taze (yas) Maya
1 Kahve Kasigi Pudra Sekeri
1 Kahve Kasigi Tuz
1 Yumurta
Surubu:
1 kg Toz Seker (4 su bardagi)
2 Su Bardagi Su 1 Tatli Kasigi Limon Suyu
Kizartma Yagi: 1 litre (5 su bardagi) Rafine Yag
YAPILIŞ TARİFİ
Küçük bir kapta maya ve pudra sekerini karistirip, 1 kahve fincani kadar
su ile eziniz. 2 kahve fincani un ekleyip iyice karistirdiktan sonra, kasenin
üstüne bir kapak kapatip, 20 dakika bekletiniz.
Kalan unu eleyiniz. Ortasini havuz gibi yapip, içine kasedeki mayali
karisimi, kalan suyu, tuzu ve yumurtayi katiniz. Elinizle yedirerek karistirip
bir hamur yapiniz. Hamuru 5 dakika sürekli yogurunuz. Hamur elinize ve
tezgaha yapismayacak kadar olgunlastiktan sonra, büyükçe bir tencereye
koyup 5 dakika daha, çekerek yogurmaya devam ediniz. Tencerenin
kapagini kapatip hamuru 30 dakika bir kenarda bekletiniz.
Surub için: Orta boy bir kaba sekeri, suyu ve limon suyunu koyunuz. Orta
ateste sürekli karistirarak sekeri eritiniz. 15 dakika kadar kaynattiktan
sonra, bir kenarda bekletiniz.
Rafine yagi bir tencereye koyup harli ateste kizdiriniz.
Hamurdan sol avucunuza sigacak kadar aliniz. Basparmaginizi hafifçe
aralik birakarak sol yumrugunuzu sikiniz. (Avucunuzdaki hamur
basparmaginizla isaret parmaginizin arasindan çikacaktir.) Hafifçe
yaglanmis bir çay kasigi ile çikan hamuru küçük küçük kopararak, kizgin
yagda kizartiniz. Kizaran lokmalari delikli kepçe ile yagdan çikarip surubun
bulundugu kaba atiniz. Bütün lokmalar kizarip surubu iyice çektikten sonra
servis tabagina koyup servis ediniz.
0 Responses to "Saray Usulü Lokma - Yemek Tarifi"
Yorum Gönder