SEKERPARE
Author: LUGAS // Category:Bu sekerpareleri bir arkadasima yemege gittigimizde yapmistim. Tatlilar bendedi cunku. Ve gercektende tam pastane sekerparesi gibi oldu :)
MALZEMELER
1 Paket Margarin (Oda Sicakliginda Erimis)
1 Cay Bardagi Zeytin Yagi
2 Yumurta
2 Yemek Kasigi Pudra Sekeri
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
1/2 Su Bardagi Irmik
Bir Tutam Tuz
Aldigi Kadar Un
Findik
Serbeti Icin
4 Su Bardagi Seker
3.5 Su Bardagi Su
YAPILISI
Serbetinizi onceden kaynatin ve iyice sogutun. Oda sicakliginda erimis margarini, un haric butun malzemelerle iyice harmanlayin. Daha sonra elenmis unu yavas yavas ekliyerek, yumusak bir hamur elde edene kadar iyice yogurun. Ceviz buyuklugunde parcalar kopartip, kucuk toplar yapin ve yaglanmis firin tepsisine dizin. Sekerparelerin ortalarina birer findik koyup, 180-200 derece firinda, pembelesene kadar pisirin. Firindan cikan seker parelerin uzerine, soguk serbeti dokun. Sekerpareler serbeti cektikten sonra servis yapin. Sekerpare bir gece dinledikten sonra servis yapilirsa tadi cok daha guzel oluyor.
AFIYET OLSUN
0 Responses to "SEKERPARE"
Yorum Gönder